Mariborska tržnica še čaka na streho, razpis avgusta

Potem ko je že nekaj časa jasno, da dežniki, ki pred padavinami in močnim soncem trenutno ščitijo branjevke na osrednji mariborski tržnici ne bodo večni, je sedaj jasno, da bo razpis za projekt “prave” strehe objavljen prihodnji mesec.

K projektu smo aktivno pristopili v začetku leta, ko je naše podjetje dobilo 10-letno koncesijo za izvajanje tržnične dejavnosti, predvidevamo pa, da bo razpis oz. povpraševanje za pripravo projektne dokumentacije objavljeno najkasneje v začetku avgusta,” je pojasnila Petra Hercog iz mariborske Snage. Arhitekti, ki se bodo prijavili na razpis, bodo soočeni s pogoji, ki so jih za streho podali na Zavodu za varstvo kulturne dediščine. “Svoje pa smo pripravili tudi v Snagi, saj kot upravljavec vemo, na kaj moramo paziti, da se napake iz preteklosti več ne bodo ponavljale“, dodaja Hercogova. Po približno devet letih, od kar na tržnici stojijo dežniki, je jasno, da ti ne zadržijo močnih padavin, še bistveno več težav pa se je pojavilo pozimi.

Stroški ostajajo neznanka
Projekt fiksne strehe bo financirala Mestna občina Maribor, ki je tudi lastnica površin, kjer stoji osrednja mariborska tržnica. Koliko bo ali naj bi stala streha nad glavo branjevk pa zaenkrat še ni znano, “saj bomo cene – tako priprave projektne dokumentacije, kot kasneje same izvedbe, torej gradnje – dobili s ponudbami“, je še pojasnila Hercogova. V idealnem primeru bi lahko bila mariborska tržnica pod streho poleti 2018.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar