Decembrska razširitev tržnične dejavnosti na Glavni trg

Mariborska Snaga od petka, 11. decembra 2020, pa do 30. decembra 2020 širi tržnično dejavnost tudi na območje Glavnega trga, saj je Osrednja tržnica v predprazničnem času, ko ponudniki ponujajo darilni program preveč obremenjena in se na njej pojavlja veliko število kupcev. To pa bi presegalo sprejeti odlok, ki omejuje, da morajo tržnice na območju odprtega dela zagotoviti 10 kvadratnih metrov na enega kupca. S tem ukrepom želimo doseči razpršenost kupcev še  na Glavni trg in zagotoviti varen nakup na naših tržnicah.

Darilna tržnica na  Glavnem trgu bo obratovala  v naslednjem  obratovalnem času:
– od ponedeljka do petka: od 14.00 do 20.00 ure
– sobota: od 10.00 do 20.00 ure
– nedelja in prazniki: od 10.00 do 16.00 ure.

Na Glavnem trgu so postavili 15 prodajnih hišic, pred katerimi bo  postavljena zaščitna ograja, ki bo omejevala  območje tržnice in dostop do prodajnih hišk. Na zaščitnih ograjah bo dovolj  vidnih  označb, ki bodo opozarjale na varnostno razdalo  in odrejale pravila na območju tržnice.

Prodajni program, ki  ga bodo strankam ponujali njihovi najemniki, je: olja, čaji, oreščki, suho sadje, novoletni aranžmaji, žita, kruh in pekovski izdelki, siri in mlečni izdelki, mesni izdelki, med, vloženo sadje in zelenjava, sladkarije, vina, žgane pijače in druga lokalna kulinarična ponudba, v večjem delu zapakirana v darilno embalažo.

Vse obiskovalce prosijo in vabijo, da naj Božiček letos prinese darila od lokalnih pridelovalcev, ki zagotavljajo lokalno samooskrbo skozi vse leto. Prav tako prosijo obiskovalce k upoštevanju navodil, kot ta veljajo pri nakupih na tržnici.

Na Darilni tržnici je prepovedana prodaja kakršne koli pijače v odprti embalaži, za takojšnjo konzumacijo.

Nadzor nad izvajanjem  bo vršil dnevno prisoten reditelj Snage v skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev preprečevanje okužbe z COVID-19.

Oddaj komentar