Goran Dragić za prvo pametno košarkaško igrišče v Mariboru

Goran Dragic Vir Goran Dragic Foundation

Mestna občina Maribor (MOM) in Goran Dragić Foundation (Fundacija Gorana Dragića) sta podpisali pismo o nameri, s katerim sta zastavili sodelovanje v projektu #podamdaigram.

Z Mestne občine Maribor sporočajo, da bodo v tem partnerstvu v prihodnjem letu v Mariboru uredili prvo pametno košarkarsko igrišče v Vzhodni Sloveniji. “Že konec februarja pa bomo v Miami odpeljali 10 dijakov iz Mestne občine Maribor, saj Dragićeva fundacija Mariboru podarja prav toliko vstopnic za ogled dveh domačih tekem njegovega kluba Miami Heat,” so še zapisali. Ogled tekem, skupaj s potovanjem, želijo omogočiti nadarjenim mariborskim dijakom, ki so športno aktivni in hkrati izkazujejo izjemne rezultate na določenem področju (šport, umetnost, znanost itd.). Med prijavljenimi bo izbor opravila strokovna komisija, sestavljajo jo pedagoški delavci, ki delajo z nadarjenimi otroki oziroma raziskujejo na področju nadarjenosti. Prijavnica in pravila razpisa so objavljeni na strani medijskega pokrovitelja akcije, Večera, na povezavi: www.vecer.com/podamdaigram.

Za sodelovanje v projektu so dobili tudi pokrovitelje, ki bodo otrokom pokrili stroške potovanja. Projekt sta podprla tudi Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji in Slovenian-American Business Association. Udeleženci pa se bodo ob obisku Miamija med drugim srečali s tamkajšnjim županom ter obiskali tamkajšnjo univerzo. V delegaciji bodo tudi predstavniki podjetij pokroviteljev.

Oddaj komentar