Mariborski Brainobrainovci odlični v Dubaju

V Dubaju je 25. novembra 2023 potekalo 10. mednarodno tekmovanje Brainobrain, na katerem se je zbralo več kot 2000 mladih udeležencev iz 14 držav. Med njimi je bilo tudi 25 otrok iz Slovenije iz mariborskega Brainobrain centra pa 7 otrok, ki so se s svojimi izjemnimi spretnostmi pridružili temu navdihujočemu dogodku.

Filip Pjević in Inja Knehtl sta domov prinesla najvišjo nagrado Champion, Filip Teodor Črešnar in Jan Šmigoc zlato medaljo, Mia Baćić Benko, Miha Baćić Benko in Maks Viktor Gorjup pa srebrno medaljo. Ob tem uspehu pa ni šlo brez podpore. Ekipa 55 spremljevalcev, staršev je v Dubaju spodbujala otroke.

Ključnega pomena so bile tudi trenerke, ki so z visoko stopnjo strokovnosti in posvečenosti pomagale otrokom pri pripravah na tekmovanje. Mateja Car, vodja programa Brainobrain v Mariboru poudarja, kako pomembna je mednarodna izkušnja za otroke in starše, saj udeležencem in gledalcem da drugačen pogled nase in na svet, v katerem živimo.

“Verjamem, da so otroci, starši in tudi naše trenerke prišli domov polni ponosa, predvsem pa so bogatejši za dragoceno življenjsko izkušnjo.”

Brainobrain tekmovanje je platforma, kjer otroci razvijajo ključne veščine, kot so koncentracija, hitrost razmišljanja, ustvarjalnost in samozavest. Uspeh slovenske ekipe je zato potrditev njihovega napredka v razvoju teh ključnih veščin.

Ta dosežek je nedvomno ponos ne le za otroke, ampak tudi za Slovenijo kot celoto. Njihova predanost odpira pot za nove generacije, da sledijo njihovim stopinjam ter se razvijajo v izjemne posameznike v prihodnosti.

Oddaj komentar