Mariborskega smukača čakata operacija in dolgo rehabilitacijsko obdobje

FOTO: Facebook/Klemen Kosi

Za Klemena Kosija je konec tekmovalne sezone še preden se je ta dobro začela. V nedeljo si je pri padcu na drugem uradnem treningu smuka v Bormiu poškodoval koleno. Kot je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije, 29-letnega Mariborčana čakata operacija in dolgo rehabilitacijsko obdobje.

Kosi je padel na enem od skokov. Po nastopu Kosija so trening za približno deset minut prekinili. Ponesrečenega tekmovalca pa so s helikopterjem prepeljali do prve pomoči.

Prvo noč po poškodbi je preživel v bolnišnici v Sondriju, kjer je tamkajšnje zdravniško osebje potrdilo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena.

V desnem kolenu poškodovanih več vezi in meniskus

V ponedeljek zvečer so slovenskega smučarja sprejeli v ljubljanskem UKC, kjer so opravili magnetno resonanco ter ugotovili, da ima v desnem kolenu poškodovanih več vezi in meniskus, je še sporočila Pretnarjeva.

Kosi je v Bormiu grdo padel na smuku pred dvema letoma. Takrat jo je odnesel z zlomljenim nosom in ličnico in je bil že manj kot tri tedne po poškodbi znova na smučeh. Tokrat pa bo njegovo okrevanje veliko daljše.

Do padca nastopil na treh tekmah za svetovni pokal

Kosi je v letošnji sezoni nastopil na treh tekmah za svetovni pokal, na smuku in superveleslalomu v Val Gardeni in na superveleslalomu v Val d’Iseru, a se ni uvrstil med najboljših trideset.

V svetovnem pokalu je bil sicer trikrat doslej del prve deseterice. Leta 2016 je v Wengnu osvojil sedmo mesto v alpski kombinaciji, njegov najboljši superveleslalomski dosežek je deveto mesto v Beaver Creeku izpred dveh let, na smukih pa je bil najvišje 14. leta 2015 v Kitzbühlu.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar