FOTO: Več preživelih izpod ruševin našli slovenski reševalci: “Po sedemurnem odkopavanju smo se prebili do enoletnega otroka”

FOTO: Uprava RS za zaščito in reševanje

V katastrofalnih potresih, ki so v ponedeljek prizadeli območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po zadnjih podatkih umrlo več kot 16.000 ljudi, od tega 12.873 v Turčiji in 3162 v Siriji. Reševalci medtem že četrti dan nadaljujejo z iskanjem preživelih pod ruševinami več tisoč stavb, pri čemer jim delo otežuje hud mraz, poroča STA.
Štiri preživele so v sredo našli slovenski reševalci – sedem vodnikov s psi je v razdejano mesto prispelo v zgodnjih jutranjih urah, poroča 24ur.com in zapiše: “Časa za počitek ni, tekmujejo z ledenimi temperaturami, ob njih ves čas domačini in preživeli, ki moledujejo, naj iščejo, iščejo in iščejo.”

Portal 24ur.com poroča, da se jim je oglasil tudi Marko Bručan, ki se z ekipo bori za preživele. Prizna, da so prizori včasih grozljivi. Na voljo jim je psihološka pomoč.

“Po sedemurnem odkopavanju smo se prebili do enoletnega otroka. Vedeli smo, da sta oba z dedkom živa. Odkopali smo ju, oba sta bila zdrava, živa in brez večjih poškodb. Z reševalnimi vozili so ju skupaj odpeljali v bolnišnico,” pove Bručan za 24ur.com.

Oddaj komentar