FOTO: Podjetniki iz Šanghaja prvič v Mariboru

Danes se na Trgu Leona Štuklja predstavlja okoli 30 podjetnikov iz Šanghaja. Po njihovih besedah si želijo vstopiti na slovenski trg, kar pa je očitno obojestranska želja. Sodelovanje s Kitajci namreč želijo poglobiti in konkretizirati tudi predstavniki vodstva mariborske občine.

Kitajski podjetniki iščejo poslovne partnerje v Mariboru in Sloveniji nasploh. Želijo si sodelovanja in trgovanja, tako prodaje njihovih izdelkov v Sloveniji, kakor tudi slovenskih pri njih. Predvsem jih je fascinirala kakovost ponudbe, prav tako pa jim je Slovenija všeč, ker je čista in, ker je polna prijaznih ljudi.

Župan Andrej Fištravec na pogovorih s kitajskimi podjetniki.
Župan Andrej Fištravec na pogovorih s kitajskimi podjetniki.

Po ogledu predstavitvenih stojnic in pogovorih s ponudniki, nam je župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravecpojasnil, da si lahko obetajo tudi konkretna sodelovanja: “Imamo enega ponudnika, ki želi kupiti hotel, prav tako je treba vedeti, da je ogromno ponudnikov in podjetij s Kitajske, ki se ukvarjajo z LED lučmi in elektroniko. V tem smislu razmišljamo o povezavah pri posodobitvi mestne razsvetljave. Še bolj konkretno pa je sodelovanje z enim od šanghajskih podjetij, ki je naš favorit za prevzem mariborskega letališča“, je med drugim pojasnil župan.

Marko Kovačič na pogovorih pri podjetnikih iz Šanghaja.
Marko Kovačič na pogovorih pri podjetnikih iz Šanghaja.

Njegov svetovalec Marko Kovačič, ki vodi večino projektov povezanih z iskanjem zunanjih investitorjev, pa je dodal, da si obetajo povezovanje “na področju farmacije, elektronike, morda strojništva in na splošno trgovine, a je še preuranjeno govoriti o odločitvah.”

sejem sanghajskih podjetnikov v mb

Oddaj komentar