Mariborčanu v Šentilju zasegli orožje in drogo

Foto: PP Šentilj

V noči na ponedeljek je gost v enem izmed nočnih lokalov v Šentilju “stari znanec policije” razkazoval svojo pištolo. Kmalu so na kraj prispeli policisti Policijske postaje Šentilj in mariborski vodniki službenih psov. Orožje so mu zasegli, po hišni preiskavi pa tudi drogo.

Policisti so v lokalu zalotili 34-letnika iz območja Maribora, starega znanca policije. V osebnem avtomobilu, s katerim je pripeljal do nočnega lokala, so policisti našli revolver cal. 38 special, za katerega ne poseduje ustrezne orožne listine in teleskopsko palico. Oboje so mu policisti zasegli, nato pa na njegovem naslovu bivanja opravili še hišno preiskavo. Tam so policisti našli in mu zasegli strelivo Magnum 357 za revolver ter manjšo količino prepovedane droge konoplje.

Kršitelju bo zaradi nezakonite posesti orožja izdana odločba prekrškovnega organa zaradi kršenja določil Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Zoper njega bo podana tudi kazenska ovadba, saj je eni osebi tudi grozil, da bo zaseženo strelno orožje uporabil,” so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Oddaj komentar