Pregled ukrepov v Mariboru za preprečevanje širjenja koronavirusa

Od včeraj je omejen vstop v uradne prostore Mestne občine Maribor in Upravne enote Maribor na Ulici heroja Staneta 1. V navedenih uradnih prostorih se lahko zadržuje največ deset zunanjih obiskovalcev hkrati. Ukinjene so uradne ure za stranke oziroma poslovanje za stranke v vseh prostorih Mestne občine Maribor. Za komunikacijo z Mestno občin Maribor sta občanom na voljo elektronska pošta gp.mom@maribor.si in telefonska številka 02 2201 000.

V Mestni občini Maribor uvajajo ukinitev plačevanja z gotovino na mestnih avtobusih. Od ponedeljka, 16. marca, na vseh mestnih avtobusih voženj začasno pri vozniku ne bo mogoče plačevati z gotovino in s papirnatimi kupončki za eno vožnjo. Potnike zato pozivajo, da pravočasno poskrbijo za nakup ustreznih vozovnic v predprodaji – plastičnih kartic z eno ali več vožnjami. To lahko storijo na blagajni na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici, na spodnji postaji Pohorske vzpenjače, v Turistično informacijskem centru Maribor in na vseh zunanjih prodajnih mestih (trafikah). Omenjeni ukrep ukinitve plačevanja z gotovino in papirnatimi kupončki za eno vožnjo pri vozniku na avtobusu bo veljal do nadaljnjega oziroma do preklica. Za mestne avtobusne linije bodo med delavniki veljali sobotni vozni redi. Od sobote ne bo na razpolago prevoz z mini vozilom Maister. Blagajna na glavni avtobusni postaji v Mlinski ulici bo od sobote poslovala v zmanjšanem obsegu: med delavniki bo odprta od 7. do 16. ure, ob vikendih pa od 8. do 13. ure.

Družba Nigrad od danes za stranke in uporabnike storitev ukinja uradne ure na sedežu družbe na Zagrebški cesti 30, za vprašanja in potrebne informacije pa bodo dosegljivi na elektronskem naslovu info@nigrad.si. V družbi Mariborski vodovod do nadaljnjega ni uradnih ur za zunanje stranke, sprejemajo samo nujne, vnaprej napovedane obiske. Zaprta je informacijska pisarna Snage, uporabniki storitev lahko nemoteno urejajo zadeve preko telefona na številkah 02 620 58 00 in 02 620 58 75 ali po elektronski poti na naslovu info@snaga-mb.si. Spremenjen je delovni čas zavetišča za živali, za prostovoljce bo do nadaljnjega zaprto. Zaprte so javne sanitarije v mestu in Akvarij-terarij. Do nadaljnjega ni uradnih ur v Javnem medobčinskem stanovanjskem skladu Maribor.

Do nadaljnjega so odpovedane vse prireditve Narodnega doma Maribor, Pokrajinski muzej Maribor je zaprt, Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Muzej narodne osvoboditve je zaprl Trafiko, Muzej NO in Fotografski muzej bosta delala kot običajno. Do preklica je zaprta Ledna dvorana, od ponedeljka do preklica bo zaprto kopališče Pristan. Od danes do preklica so zaprte vse enote Mariborske knjižnice, bibliobus ne vozi. Rok izposoje in podaljšanje gradiva (razen časopisov in revij) so v tem času podaljšali na 28 dni.

Od danes bo na Pohorski vzpenjači veljala omejitev vstopa, in sicer bosta v posamezno kabino lahko vstopila največ dva potnika. Ista omejitev bo veljala za sedežnico Pisker. Po 15. marcu smuka na Pohorju ne bo več mogoča.

Pogrebne slovesnosti se izvajajo zunaj in v najožjem družinskem krogu, do največ deset ljudi. Sprejem pokojnika v mrliško vežico je od 8. do 9. ure zjutraj. Po sprejemu se vežica zaklene, odklene se pol ure pred začetkom pogrebne slovesnosti. Mrliške vežice se dnevno razkužujejo.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar