Mariborčan ponovno na ledu, začetek sezone v ZDA negotov

FOTO: Proelium Sports agency

Član NHL moštva Pittsburgh Penguins Jan Drozg je v Mariboru začel s treningi na ledu. Ledna dvorana Maribor je namreč včeraj dobila led. Po daljšem obdobju fizične priprave se bo Drozg lahko sedaj bolj posvetil tudi treningom na ledu.

»Poletje je zame kar dolgo. Vendar ima tudi to zame pozitivne učinke, saj imam več časa, da se pripravljam v fitnesu. Z ledom je bilo v zadnjih mesecih malce bolj slabo. V Mariboru so komaj včeraj naredili led. To je bila kar velika ovira. Vmes sem sicer odšel na treninge na Bled in v Celje. Vendar te vse skupaj kar utrudi, saj je veliko vožnje, ob tem pa še moraš narediti tudi treninge v fitnesu. Počitka je tako res malo. Tako da je kar velik minus, če nimaš leda doma, v svojem mestu. Sedaj so se stvari končno uredile, tako da lahko treniram tudi doma na ledu. Trenutno še čakam odločitev Pittsburgha in do takrat mi ne preostane nič drugega, kot da iz tega iztržim kar se da največ,« pove Drozg.

Še zmeraj pa ostaja negotov začetek naslednje sezone. Uvod v ligo AHL prestavljajo, zato si v njegovem klubu želijo, da bi Drozg začetek sezone začel v Evropi. Po zadnjih informacijah za to sicer ostaja mala verjetnost, saj si to želi večina evropskih igralcev. Klubi v Evropi nad tem niso navdušeni, saj bi po kratkem času morali vsi igralci nato oditi nazaj v svoje klube. Drozgu tako ne preostane nič drugega, kot da se še naprej pridno pripravlja in čaka nadaljnje informacije iz Pittsburgha.

»Po navadi sem v tem času že odšel v ZDA, kjer sem se začel pripravljati na novo sezono. Zdaj so se stvari nekoliko zakomplicirale. Vsi vemo kakšne so situacije z virusom. Amerika ima prav tako velike izzive kar se tiče tega. Mislim, da je cilj ameriške lige, da se najprej konča sezona v ligi NHL in da izpeljejo končnico, ki so si jo zamislili. Ko se to konča, bodo po mojem mnenju začeli razmišljati o začetku nove sezone. Datumi za začetek lige AHL so bili najprej predvideni za november. So pa že začeli vse skupaj prestavljati na december. Trenutno tako ostajam v Mariboru in čakam na informacije iz kluba kako naprej. Ena od opcij je tudi, da bi šel igrati za kakšen evropski klub, ki bi mi omogočil veliko minutaže na ledu in kakovosten trening. Prav tako z željo, da bi mi seveda omogočili, da ko se začne sezona v ligi AHL, lahko takoj odidem,« še sporočajo iz Proelium Sports agency.

Oddaj komentar