Visoka zmaga za Slovenke proti Mehiki, proti Nizozemski pa poraz

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi svetovnega prvenstva divizije II (skupina A) v Mariboru izgubila z Nizozemsko z 1:2 (0:1, 0:1, 1:0). Edini zadetek za Slovenke je dosegla Sara Confidenti v 52. minuti.

Po uvodni zmagi v dvorani Tabor, ko so v soboto Slovenke domače SP odprle z visoko zmago proti Mehiki s 6:0 (2:0, 2:0, 2:0), je včeraj izbranke selektorja Acija Ferjaniča čakala precej težja naloga.

Premoč tekmic (ob koncu je bilo razmerje strelov 55-12) je uspešno nadzorovala vratarka Pia Dukarič, ki je ubranila skorajda vse, le po enkrat v vsaki tretjini so favorizirane Nizozemke našle pot ploščku v mrežo.

Slovenke so imele tako še sredi zadnje tretjine možnosti za presenečenje, nakazala ga je Confidentijeva, ko je izkoristila številčno prednost Slovenije. A nazadnje je ostalo pri edinem zadetku na tekmi in domača izbrana vrsta se je morala sprijazniti s prvim porazom.

V včerajšnjih preostalih tekmah 2. kroga je Avstralija premagala Mehiko s 4:1, Velika Britanija pa Severno Korejo s 3:1.

Danes je na SP prvi prost dan, v torek pa bodo domače hokejistke ob 20. uri v 3. krogu igrale proti Severni Koreji.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar