V Maribor se vrača Poletna hokejska liga Rudi Hiti

Fotografija je simbolična

V Maribor se ponovno vrača Poletna hokejska liga Rudi Hiti, ki bo postregla z vrhunskimi hokejskimi predstavami. V ligi bodo nastopili štirje klubi, norveški Stavanger Oilers, avstrijska EC Panaceo VSV in Graz 99ers ter madžarski UTE Budapest.

Poletna liga Rudi Hiti je vsakoletni klubski hokejski turnir, ki poteka ob koncu avgusta in klubom služi kot pripravljalni turnir pred pričetkom nove prvenstvene sezone. Turnir nosi ime Rudija Hitija, kot poklon enemu najboljših slovenskih hokejistov. Poletna liga je bila v Mariboru prvič organizirana leta 2016, po zaslugi odlične ponudbe infrastrukture in podpornih aktivnosti ob ledu je ponovno v mestu ob Dravi, ki je mednarodno prepoznano kot športna destinacija za pripravo športnih ekip iz različnih panog.
Letos je priprave na novo sezono v Mariboru uspešno zaključila ekipa Traktor Chelyabinsk iz Rusije, ki igra v najmočnejši evropski ligi – Kontintalni hokejski ligi (KHL).
To bo torej edinstvena priložnost za vse ljubitelje hokeja na za ogled vrhunskega hokeja v ohlajeni Ledni dvorani Tabor.

Oddaj komentar