Mariborčan Ivan Trajković naj taekwondoist leta

Uradna razglasitev bo sicer jutri, a že danes smo izvedeli, da so Mariborčana Ivana Trajkoviča izbrali za naj slovenskega taekwondoista lanskega leta. V ženski konkurenci si je naziv priborila Ana Petrušić.

Tehnični direktor WTF slovenske zveze Kristijan Kovačič, ki je hkrati Ivanov osebni trener, je ponosno napovedal: “ni več nobena skrivnost: Ivan Trajkovič je naj taekwondoist leta“. Ivan je z nasmehom komentiral ta naziv, da je “lepo videt še eno priznanje več.” Pred letošnjo sezono je menjal kategorijo, tako da zdaj tekmuje v skupini do 87 kilogramov. Osnovni letošnji cilj pa je uvrstitev na svetovnem prvenstvu.

Ivan Trajkovič in Kristijan Kovačič.
Ivan Trajkovič in Kristijan Kovačič.

Skupno priznanje
Saj smo samo tri punce v članski konkurenci“, se je na novi naziv skromno odzvala Ana Petrušič, s čimer je želela ponazoriti dejstvo, da izbor ni bil presenečenje. Ne glede na to, pa je treba vedeti, da si je tudi ta naziv pridelala z veliko odrekanja, intenzivnimi treningi in odličnimi rezultati: “Vsako priznanje veliko pomeni. Jaz se zdaj zaradi tega ne počutim čisto nič več vredno od ostalih punc, ampak jih spoštujem in bi želela, da one isto dobijo. Sem vesela priznanja, ampak ga delim, ker skupaj treniramo, skupaj delamo za vse… in je to v bistvu skupno priznanje.”

Ana Petrušič, naj taekwondoistka leta 2016.
Ana Petrušič, naj taekwondoistka leta 2016.

Oddaj komentar