Mariborčan Boštjan Kline zmagal v smuku

Mariborčan Boštjan Kline je zmagal na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v norveškem Kvitfjellu. To je njegova prva zmaga v svetovnem pokalu. V minuli sezoni je bil dvakrat na stopničkah, z drugima mestoma na smuku v Garmisch-Partenkirchnu ter superveleslalomu v Hinterstoderju.

Kline je osvojil še tretjo slovensko smukaško zmago na moških smukih v svetovnem pokalu. Pred njim je na dveh smukih slavil Andrej Jerman (Garmisch Partenkirchen 23. 3. 2007, Bormio 29. 12. 2009). Ob tem je Kline je drugi Slovenec s smukaško zmago v svetovnem pokalu v tej sezoni. Ilka Štuhec je decembra osvojila tri smuke, dva v Lake Louisu in enega v Val d’Iseru. Največ smukaških zmag, štiri, pa ima najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze.

Kline je osvojil še 24. slovensko zmago v svetovnem pokalu alpskih smučarjev ter se je pridružil velikanom slovenskega športa, kot so Bojan Križaj, Rok Petrovič, Jure Košir, Grega Benedik, Andrej Miklavc, Matjaž Vrhovnik, Mitja Kunc, Boris Strel in Andrej Jerman.
Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

  1. Boštjan, vse najboljše za tvoj veliki uspeh. Ni dolgo od tega ko sva se srečala na podelitvi športnika leta v Mariboru. To je eden največjih uspehov v tvojem življenju. Danes bi bil tvoj oče Vlado zelo ponosen na tebe. Je pa seveda lahko najbolj ponosna danes tvoja mama. Samo tako naprej Boštjan. Tudi tvoj stric ki je bil nekoč eden najbolj talentiran športnik v smučarskih skokih. Bil je univerzalen športnik tudi v malem nogometu tako kot tvoj oče, ki sva skupaj igrala. Bil je odličen branilec.
    Vse naj, naj, tudi jaz sem ponosen na tebe, lep pozdrav Valter Pristovnik

Oddaj komentar