Ilka Štuhec pristala na sedmem mestu

Ilka Štuhec

Po skoraj mesecu dni brez tekme v hitrih disciplinah so se smučarke ta konec tedna pomerile s progo v avstrijskem Altemnmarku. Ilka Štuhec je danes dosegla sedmo mesto, zmagala pa je Švicarka Corinne Suter. To je njena prva zmaga v svetovnem pokalu. Naša šampionka pa je po včerajšnjem padcu na treningu zbrala dovolj moči, da si je prismučala mesto med prvo deseterico. Jutri sledi še kombinacija s superveleslalomom in slalomom.

Štuhčeva je začela s startno številko devet, ovirala jo je megla, a je vseeno na cilj prišla na četrto mesto z z zaostankom 1,37 sekunde. Tekmo so po njenem nastopu prekinili, po nastopu domačinke Tamare Tippler pa še enkrat. Ilko Štuhec so v kasnejšem delu prehitele še tri tekmovalke, tako da je bila ob zaključku teme sedma. To pa je tudi daleč najboljša uvrstitev Mariborčanke v letošnji sezoni, saj je bila na dosedanjih dveh smukih 17. in 21., na superveleslalomih pa 20. in 32.

Današnji smuk je bil tretji smuk za ženske v letošnji sezoni. Vreme pa ne organizatorjem ne tekmovalkam ni prizanašalo. Zaradi slabe vidljivosti v zgornjem delu so tudi skrajšali smuk, tekmo pa dvakrat prekinili. PO drugi prekinitivi se je pred nadaljevanjem progo preizkusila še predtekmovalka.

Današnja zmagovalka Suterjeva je lani na svetovnem prvenstvu v smuku bila druga in v superveleslalomu tretja, letos pa je že tretjič stopila na stopničke. Na uvodnem smuku sezone v Lake Louisu je bila druga in tretja na tamkajšnjem superveleslalomu. Tokrat je bila druga Italijanka Nicol Delago (+0,29), Švicarka Michelle Gisin (+0,98) pa tretja.
VIR: STA

Oddaj komentar