Maribor kot prvi v Sloveniji sprejel svetovni izziv gibanja

Maribor se je prvi v Sloveniji odzval na svetovni izziv – World Challenge Day v gibanju. Pod geslom GIBAJ Maribor želijo čim več občanov spodbuditi k vsaj 15 minutni športni aktivnosti. V Mariboru se bomo gibali 30. maja. Izbrani nasprotnik v izzivu z najštevilčnejšim gibanjem pa je izraelsko mesto Kfar Saba.

Maribor bo v organizaciji Športne zveze Maribor, Olimpijskega komiteja Slovenije, organizacije TAFISA in Mestne občine Maribor, sodeloval v izzivu World Challenge DayTomaž Barada, predsednik športne zveze Maribor, je na današnji predstavitvi dogodka izpostavil, »da bo zveza v bodoče še več pozornosti posvečala promociji športa in gibanja med rekreativci. V ta namen je nastala iniciativa Gibaj Maribor, ki bo pod tem sloganom združevala rekreativno športno dogajanje v mestu. Vso rekreativno in množično športno dogajanje bo tako združeno na spletni strani www.gibajmaribor.si.« Maribor se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018, zato je župan MO Maribor Andrej Fištravec med drugim poudaril kako pomembno jem, da mesto sledi osnovnemu cilju šport vsem. “Želimo povečati število aktivnih prebivalcev mesta in uporabo javne športne infrastrukture. Veseli me, da bo več kot 500 športnikov, ki dnevno trenirajo v Športnem parku Tabor, odslej v uporabo dobilo novo umetno travno površino,” je dejal Fištravec.

Tudi “petelinček” ob otvoritvi športnih površin z umetno travo
Izziv »World Challenge day Maribor 2018« bo potekal 30. maja, med 14. in 20. uro, na igriščih Športnega parka Tabor. Za spodbujanje športnega duha so tudi v izzivu izbrali nasprotnika  izraelsko mesto Kfar Saba s približno 100.000 prebivalci. Že v dopoldanskem času bodo potekale tekme 5. evropskega nogometnega prvenstva vinarjev – VinoEuro 2018.
Ob 14. uri se bodo začeli razni gibalni izzivi za mlade in starejše, od iger z žogo do merjenja hitrosti udarca, tekmovanja na poligonu mini »Brave Run«, igranja »petelinčka« pa vse do prikazov priprave zdravih jedi in smutijev. Ob 18. uri sledi uradna otvoritev umetne travne površine, ki je v višini 405. 558 EUR (Fundacija za šport je Športnim objektom Maribor za ta namen sofinancirala 67.132 EUR) trenutno največja zaključena investicija v MO Maribor na področju športa. Uradno tekmo bodo zaigrale legende slovenskega nogometa in mariborske znane osebnosti iz športne srenje. Po odigrani tekmi sledi druženje in razglasitev zmagovalcev izziva »World Challenge day«. Da bomo lahko predložili uradna dokazila o številčnosti gibanja vseh generacij, je potrebna predhodna prijava na www.gibajmaribor.si (ali na dan dogodka).

Oddaj komentar