(Raz)GIBAJmo Maribor z Evropskim tednom športa

Načeloma se marsikdo zaveda, da je gibanje izjemno pomembno za zdravje, istočasno pa ima marsikdo (načeloma) pripravljenih kup izgovorov. Najmanj enega so se odločili ovreči na MO Maribor. Pripravljajo Evropski teden športa, v katerem se bodo vrstile brezplačne športne aktivnosti.

Maribor se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa. Eden vrhuncev dogajanja tovrstnih programov bo Evropski tedna športa med 23. in 30. septembrom. Osnovni namen je, da z naborom številnih (brezplačnih) aktivnosti povečajo število obiskovalcev športnih prireditev, število aktivnih prebivalcev mesta in uporabo javne športne infrastrukture.

Vsakdo lahko sodeluje
Projekt na evropski ravni usklajuje Evropska komisija pod sloganom #beactive, na državni ravni Olimpijski komite Slovenije, na lokalni pa MO Maribor in Športna zveza Maribor. “Ob tej priložnosti vas pozivamo, da se nam v letu, ko nosimo naziv Evropsko mesto športa, pridružite z izvedbo svojih prireditev v Evropskem tednu športa 2018. V kolikor v času med 22. 9. in vključno 28. 9. 2018 planirate izvedbo prireditve (dogodek, izobraževanje,…), ki je povezana s športom, se odvija v MO Maribor in je za obiskovalce brezplačna, vas vabimo k sodelovanju,” so zapisali v apel športnikom ter predstavnikom športnih društev in klubov. Prireditev se lahko izvede na lokacijah znotraj MO Maribor ali na trgu Leona Štuklja. Na občini poudarjajo, da bodo sodelujočim soorganizatorjem nudili brezplačne storitve, kot je obveščanje medijev, promocija na plakatih in zloženkah, uporaba stojnic, odra in sodelovanje na zaključni prireditvi Evropskega tedna športa, Festivalu športa GIBAJ MARIBOR.

Festival športa v mestu
Po prvem “preizkusu”, ko je pod geslom GIBAJ Maribor potekal mednarodni izziv v gibanju čim večjega števila občanov in občank, se bo kot vrhunec Evropskega tedna športa festival športa nadaljeval 29. septembra. GIBAJ Maribor bo potekal na lokaciji Športnih objektov Tabor, kjer bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na področju Maribora in širše. Festival je namenjen družinam z otroki, ki bodo na ta način spoznali različne športne discipline, s katerimi se lahko začnejo aktivno ukvarjati.

Oddaj komentar