Maribor – Celje 2:0 (0:0)

(0:0). Motivacija Celjanov je zaradi igralske zasedbe, ki je bila sestavljena iz bivših vijoličastih, bila na vrhuncu.Nogometaši Maribora so še drugič v tej sezoni ugnali Celje in vsaj do nedelje bodo na vrhu prvoligaške lestvice. Celjani so vselej motivirani, ko gostujejo v Ljudskem vrtu. Še posebej je četverica nekdanjih članov mariborske zasedbe (Volaš, Džinić, Cvijanović, Rahmanović) skušala narediti kaj več. Toda domači so z napadalnim dvojcem Luka Zahović Milivoje Novaković ob pravem trenutku zadeli in prelomili tekmo za osvojitev novih treh točk.

Slavje vijoličastih ob zadetku; FOTO: Mojca Pepelnik
Slavje vijoličastih ob zadetku; FOTO: Mojca Pepelnik

Domači so prevzeli pobudo in uvodne minute tekme so potekale na polovici gostujočega moštva. V 11. minuti je Marko Šuler sprožil prvi nevarnejši strel. Potem ko je Dare Vršič izvajal prosti strel z leve strani, je bil najvišji v skoku, njegov strel z glavo pa je končal tik mimo leve vratnice. Domači uvodne pobude niso izkoristili. Gostje so se otresli pritiska in si pripravili nekaj obetavnih akcij. V 36. minuti se je Dalibor Volaš odločil za strel z roba kazenskega prostora, Jasmin Handanović je žogo odbil v kot. Handanović je spet imel veliko dela v 43. minuti, ko je Lovre Čirjak streljal s 25 metrov. Žogo je s težavo odbil do Janeza Piška, ki jo je poslal visoko čez gol.

Tudi v drugem polčasu so domači skušali prevladovati na igrišču, a prvo pravo priložnost so imeli gostje. V 59. minuti je Elvedin Džinić sprožil z glavo, Handanović je s skrajnimi močmi žogo poslal čez gol. Sledil je hiter odgovor. Domači so izvajali kot z leve strani, Milivoje Novaković je bil najvišji v skoku in žogo z glavo poslal do Luke Zahovića, ki je z bližine premagal nemočnega Matjaža Rozmana. Tekma se je prelomila v 70. minuti, ko so domači še drugič zadeli. Vršič je začel akcijo na sredini igrišča. Obramba gostov je bila slabo postavljena, saj je na robu kazenskega prostora našel Novakovića, ki je neovirano žogo poslal čez Rozmana.

image5blog627
Goran Cvijanović; FOTO: Mojca Pepelnik

Kljub prejetemu zadetku gostje niso obupali. Skušali so priti do zadetka, a v tem niso bili uspešni. V 86. minuti je Džinić spet streljal z glavo, a je Handanović še drugič žogo preusmeril v kot. Tudi domači so skušali priti do tretjega zadetka. V sodnikovem podaljšku je Rozman ubranil Vršičev strel z 20 metrov.

Mariborčane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri Radomljah, Celje pa se bo doma pomerilo z Rudarjem.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar