Maribor bo gostil Evropsko prvenstvo v Slam poeziji 2020

FOTO:: Nina Medved

Maribor bo letos gostil Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji, ki bo zaradi izrednih razmer prvič v zgodovini prvenstva potekalo v spletni obliki.

Na prvenstvu, ki poteka v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor, se bodo pomerili slamovski pesniki in pesnice, ki spadajo v sam vrh evropske uprizoritvene poezije.

Prvenstvo bo potekalo 4. in 5. decembra 2020 v spletni obliki s prenosom v živo na facebook stran in youtube kanal MKC Maribor, dogodke bosta moderirala Mojca Frim ter Juš Milčinski, scenarij je pripravila Nina Medved, ki je ob Petri Kolmančič izvršna producentka prvenstva.

Za zmagovalca umetniška skulptura

Vse prvakinje in prvaki so podrobneje predstavljeni na spletni strani prvenstva, zmagovalec oziroma zmagovalka pa bo prejel ali prejela pokal prvenstva, umetniško skulpturo Jožeta Šubica, letošnjega prejemnika nagrade ZDSLU za življenjsko delo.

Slovenijo bo zastopala Eva Kokalj, gledališka in radijska režiserka, ki se ukvarja s poezijo, videom, gledališčem in glasbo ter nastopa kot avtorica avdiovizualnih performansov.

Ocenjevala bo mednarodna žirija

Mednarodno žirijo prvenstva sestavljajo pesnica in slamerka Elena Prendjova (Makedonija), pesnik in kritik Denis Škofič, ter pesnik in organizator slam dogodkov Mario Tomić (Avstrija), en glas pa bo preko spletnega glasovanja prispevalo spletno občinstvo dogodka.

Oddaj komentar