FOTO: CPM tudi uradno predal Doživljajsko igrišče na Taboru Mestni občini Maribor

Doživljajsko igrišče na Taboru v Mariboru čaka na novega upravitelja

Po naših neuradnih podatkih naj bi danes društvo Center za pomoč mladim in Mestna občina Maribor oziroma Urad za mladino in kulturo podpisala primopredajno pogodbo za Doživljajsko igrišče.

Doživljajsko igrišče je v mariborski četrti Tabor, kjer je deset let razveseljevalo predvsem otroke, naj bi sicer z novim letom prešlo v upravljanje Mladinskega kulturnega centra (MKC) Maribor. Takrat je bilo rečeno, da Društvo Center za pomoč mladim (CPM) ne more več skrbeti zanj. Da pa Doživljajskega igrišča ne bi zaprli, se je Mestna občina Maribor odločila poiskati novega upravitelja.

Sicer pa je to Doživljajsko igrišče bilo med prvimi tovrstnimi neprofitnimi programi nevladne organizacije CPM s podružnico v Mariboru, namenjeno je dvigu kakovosti življenja otrok, mladih, staršev in drugih prebivalcev Maribora. Ob podpori ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, mariborske občine, lastnih sredstev in donacij je vse od leta 2010 zagotavljalo delovanje skupnostnega programa. Kot smo že poročali januarja, je CPM vanj vlagalo vse več lastnih sredstev, ker pa tega več ne zmorejo, so se žal morali odpovedati upravljanju Doživljajskega igrišča.

Vprašanja o nadaljnjem delovanju Doživljajskega igrišča smo poslali MO Maribor, na odgovore še čakamo.

Fotogalerija:

Oddaj komentar