Maja nove cene avtobusnih vozovnic

Od 1. maja bodo začele veljati nove, višje cene avtobusnih vozovnic v javnem mestnem potniškem prometu v Mariboru. Novi cenik tako realizira na mestne svetu potrjeno zaokrožitev cen vozovnic v predprodaji in podražitev vozovnic pri vozniku, hkrati pa uvaja brezplačne vozovnice za invalide.

Pri spremembi cen vozovnic v predprodaji gre za izravnavo, predvsem zaradi lažjega gotovinskega poslovanja. Z večjo podražitvijo vozovnic pri vozniku pa želijo zmanjšati prodajo vozovnic na avtobusu ter spodbuditi nakup vozovnic pred vstopom na avtobus. Glavni razlogi za to so razbremenitev voznikov, hitrejši in bolj tekoč vstop potnikov in posledično tudi manj zamud pri vožnjah mestnih avtobusov. “Ob uveljavitvi novega cenika avtobusnih vozovnic v javnem podjetju Marprom načrtujemo povečanje števila zunanjih prodajnih mest z uvedbo nekaterih novih oblik prodaje vozovnic“, so sporočili iz Marproma.

Nov cenik mestnega potniškega prometa objavljamo spodaj, najdete ga tudi na njihovi spletni strani, kjer pa je dostopna tudi vloga za pridobitev brezplačne vozovnice za invalidne osebe.

Vir: Marprom
Vir: Marprom

Oddaj komentar