Logarjeva: “Predstavljali smo si, da bomo lahko ukrepe sproščali”

Mateja Logar

Na današnji novinarski konferenci sta sodelovala vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar in vodja oddelka intenzivne terapije infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb.

V bolnišnicah 526 pacientov

Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih 49 oseb, še 38 jih je bilo sprejetih v soboto. Iz bolnišnic je bilo včeraj skupaj odpuščenih 16 COVID-19 pacientov, v soboto pa 29. Včeraj je umrlo 6 oseb.

“Predstavljali smo si, da bomo lahko ukrepe sproščali”

Mateja Logar je dejala: “Vsekakor so ukrepi, ki so uvedeni bili uvedeni po dolgotrajnem, tehtnem premisleku. Predstavljali smo si, da bo se stanje izboljševalo in da bomo lahko ukrepe sproščali, vendar se je zaradi britanske variante koronavirusa, ki je bolj kužna, začelo stanje slabšati.”

Dodala je, da so glede na dosedanja spoznanja ugotovili, da je edina možnost, da zmanjšajo pritiske na bolnišnice in da bo 3. val krajši ta, da zaostrijo ukrepe. “Če jih ne bi uvedli, bi lahko bilo čez 10 dni stanje bistveno slabše in bi bili potrebni še bolj strogi ukrepi. Zavedam se, da so ukrepi vedno sprejeti z nelagodnjem in neodobravanjem. Tukaj gre za razkorak, da številni, ki so covid preboleli, vedo, da je možno bolezen preboleti tudi v blagi ukrepi in se jim zdijo ukrepi pretirani.”


Oddaj komentar