Junija na Pohorju že 6. BraveRun

Na Mariborskem Pohorju se bo 1. junija že šesto leto zapored odvijala vse bolj prepoznavna tekaška prireditev Visit Pohorje BraveRun. Ta je letos prvič umeščena tudi v program Športnega vikenda Maribora. Udeleženci Teka pogumnih boste lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Start in cilj vseh bosta letos v izteku Snežnega stadiona, vmes pa bo treba na osnovni 5-kilometrski progi premagati 27 atraktivnih ovir, na 10-kilometrski (dva kroga) 54 ovir in na kratki progi 23. Med ovirami bo nekaj že poznanih iz preteklih let (strmina Snežnega stadiona, splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40-metrska drča …), nekaj pa bo povsem novih. Tako so že v pripravi nove lesene ovire, čaka vas tudi kolesarjenje itd.

Premagovanje ovir.

Preizkušnja primerne za vsakega

Tekaška preizkušnja, kjer se boste na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjate s športom in želite premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji in zabavati. Na njej lahko sodelujete tako posamezniki in družine kot manjše ali večje skupine.

NA sporedu tudi otroško-družinski BraveRun

Tek pogumnih se bo prvo soboto v juniju začel ob 12. uri, že pred tem pa bo na sporedu tudi otroško-družinski Visit Pohorje BraveRun. Prijave bodo možne še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče priporočajo, da prijavo opravite že prej, kar je mogoče najhitreje storiti na uradni spletni strani organizatorja www.braverun.com.

Vir: Facebook Visit Pohorje

Na spletni strani so na razpolago vse osnovne informacije o poteku prireditve in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo za vse udeležence, višina prijavnine pa je odvisna od števila prijavljenih oseb v skupini.

»Po lanski zelo uspeli izvedbi prireditve pričakujemo, da bo Visit Pohorje BraveRun letos privabil okrog 400 udeležencev različnih starosti, ki bodo lahko preizkusili svojo moč, vzdržljivost in spretnost. Pri tem verjamemo, da bomo ob lepem vremenu tekačem znova omogočili nepozabno doživetje v naravi na Mariborskem Pohorju,« je povedal organizator Jože Perčič.

Oddaj komentar