Levica napovedala predajo podpisov v Državni zbor za sklic referenduma “780 milijonov za blaginjo, ne orožje”

Vir: Facebook stran Slovenska vojska

Stranka Levica je napovedala, da bodo ob 12.00 pred vhodom v Državni zbor organizatorji zbiranja podpisov za referendum in aktivisti v družbi poslancev Levice in SD predstavili razloge za referendum in nato zbrane podpise predali v Državni zbor.

“Vlada Janeza Janše je interese Nata in orožarske industrije postavila pred interese prebivalcev in prebivalk Slovenije. Za 780-milijonski posel z orožjem, ki ga Slovenija ne potrebuje, bo vsak državljan z davki plačal 390 evrov, štiričlanska družina pa kar 1560 evrov! V Levici se strinjamo z večino državljanov, ki mislijo, da je tak dodaten izdatek za nakup orožja orožje v času, ko umre po petdeset ljudi na dan, zdravstvo pa poka po šivih, nesprejemljiv,” so zapisali pri Levici in dodali: “Zato smo začeli z zbiranjem podpisov za izvedbo zakonodajnega referenduma, na katerem želimo dati možnost državljankam in državljanom, da se izrečejo glede pomembnega vprašanja o prioritetah naše skupnosti.”

Aktivisti Levice so samo v nekaj dneh od pobude za peticijo več kot 23 tisoč podpisov. Z zakonodajnim referendumom “780 MILIJONOV ZA BLAGINJO, NE OROŽJE, s katerim želijo preprečiti realizacijo vladnega zakona, ki v času največje zdravstvene, socialne in gospodarske krize namenja dodatnih 780 milijonov evrov za nakupe orožja.

Oddaj komentar