Lampiončki so pred vrati, to napovedujejo organizatorji

Vir: arhiva Lokalec.si

Da Lampiončke tradicionalno spremlja slabo vreme ni novost. Kljub temu obiskovalci skozi štiri desetletja kljubuje temu in se množično udeležujejo ene najbolj tradicionalnih prireditev na Štajerskem in v Sloveniji. Pogledi proti nebu pa bodo od letos naprej le še postranskega pomena, saj so organizatorji poskrbeli, da bo letošnje prizorišče pokrival šotor.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne iz vseh regij Slovenije.

Dve novosti 

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Na Letošnjih Lampiončkih nas čakata kar dve novosti. Prva je ta, da se prireditev ne bo odvila na torek, ampak na četrtkov večer. Ocenjujemo, da imajo študentje ob koncu tedna manj študijskih obveznosti, ostali pa si lažje vzamejo kakšen dan dopusta bolj proti koncu tedna. Verjamemo, da bo ta sprememba doprinesla k še večji udeležbi in omogočila marsikomu, da se letošnjih Lampiončkov udeleži. Druga večja sprememba pa je postavitev velikega šotora, ki bo omogočal nemoteno izvedbo celotne prireditve. Kljub temu, da smo se tako organizatorji, kakor številni obiskovalci skozi leta na dež že navadili in je kot sama prireditev postal že tradicija.«

Prvi Lampiončki so bili organizirani že leta 1981, kar prireditev uvršča med najbolj tradicionalne na Štajerskem in tudi v Sloveniji.

FOTO: Dostop.si

KONCERTNI PROGRAM (pričetek ob 18. uri):

SMETNAKI
JET BLACK DIAMONDS
LEOPOLD I.
CRVENA JABUKA
MODRIJANI
MAMBO KINGS

Organizatorja prireditve, Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in ŠTUK, tudi letos pričakujeta več kot 5.000 obiskovalcev. Ob glasbenem programu, ki je namenjen različnim okusom ter več generacijam, ter novosti, da letos dežniki ter škornji niso več obvezna oprema, se v Mariboru pričakuje enega od koncertnih vrhuncev letošnjega leta.

Vstopnice so še vedno na voljo na spletnih straneh www.stuk.org in www.eventim.si, kakor tudi v kavarni ŠTUK in vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol, Pošta Slovenije …). Cena vstopnice v predprodaji je 12 eur, med tem ko bo na dan dogodka za njo potrebno odšteti 18 eur.

Zaradi izvedbe prireditve bo v popoldanskih urah popolna cestna zapora Koroške ceste (med Lidlom in Koroškim mostom), prav tako bo na dan prireditve onemogočen dostop do parkirišča ob UŠC Leona Štuklja.

Oddaj komentar