Krajevni uradi na območju UE Maribor znova odpirajo svoja vrata

Štirje krajevni uradi, ki delujejo na območju Upravne enote Maribor in so jih junija zaradi letnih in starševskih dopustov začasno zaprli, bodo prihodnji teden spet začeli delovati. Krajevna urada v Račah in Hočah bosta vrata odprla v ponedeljek, urada v Dupleku in Miklavžu na Dravskem polju pa v torek.

Kot so sporočili iz mariborske upravne enote, bodo vsi uradi delovali dvakrat tedensko. V Hočah in Račah ob ponedeljkih in sredah, v Dupleku in Miklavžu pa ob torkih in petkih.

Mariborska upravna enota ima za občane bližnjih krajev med letom odprte omenjene krajevne urade, kjer lahko ljudje urejajo nekatere zadeve. Letos so jih za nekaj tednov zaprli tudi januarja zaradi novega vala epidemije covida-19.

Zaradi trimesečnega zaprtja krajevnih uradov je bilo slišati kar nekaj nezadovoljstva med občani, pa tudi med župani, ki so celo napovedali, da bodo na ministrstvo za javno upravo naslovili protestno pismo. Verjetno je to razlog, da se uradi vendarle odpirajo teden dni prej, kot so junija napovedali na upravni enoti.

Po pisanju Večera na pristojnem ministrstvu tako dolgemu zaprtju, kot so si ga letos privoščili v mariborski upravni enoti, nasprotujejo in ga ne podpirajo. Kot so napovedali, bo septembra zaživel novoustanovljeni strateški svet za modernizacijo in regulacijo upravnega poslovanja, ena njegovih temeljnih nalog pa bo prav priprava predloga reorganizacije upravnih enot, s katero bi storitve upravnih enot še bolj približali uporabnikom.

Oddaj komentar