Mariborčani iz Gruzije z neodločenim izidom

Vir: NK Maribor

Nogometaši gruzijske Čihure in Maribora so se na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo razšli z neodločenim izidom 0:0. Povratna tekma bo čez teden dni ob 20.15.

Mariborčani so na vročem gostovanju, ob začetku tekme je bilo 32 stopinj Celzija, pa čeprav je ura kazala 20.00 po lokalnem času, iztržili neodločen izid 0:0. Tako bodo o nadaljevanju evropske poti odločali čez teden dni v svojem Ljudskem vrtu.

Prvo nevarno priložnost so si priigrali Mariborčani. V deveti minuti so na levi strani izpeljali hitro akcijo, Gregor Bajde je s povratno podajo poiskal Dina Hotića, ki pa je žogo poslal mimo leve vratnice.

Čihura je prvič poskusila v 13. minuti, Irakli Lekvtadze je meril nenatančno, dve minuti kasneje pa je Giorgi Gabedav s prostega strela zadel živi zid.

Bolj nevarni so bili domači v 22. minuti, ko so lepo kombinirali, akcijo je zaključil Gabadeva, Saša Ivković je s pravočasnim posredovanjem žogo odbil v kot.

Po pol ure so nevarnejši postali vijoličasti. V 34. minuti je z lobom poskusil Luka Zahović, v 37. Bajde, oba sta bila malenkost premalo nezbrana pri udarcu po žogi.

V 51. minuti je Marcos Tavares na levi strani podal do Hotića, ki je sicer prišel do strela, a je gruzijska obramba njegov poskus odbila v kot. Tri minute kasneje so s protinapadom udarili domači, nenatančno je zaključil Kakha Kakabrišvili.

Po slabi uri igre se je z obrambo izkazal Jasmin Handanović, ki je ustavil strel Mišika Sardališvilija s kakšnih 18 metrov.

Najlepšo priložnost na tekmi so imeli Mariborčani. V 74. minuti je Tavares prišel do zaključnega udarca, meril proti levemu kotu, a mu je veselje preprečil domači vratar, ki je žogo odbil v vratnico.

Deset minut kasneje je napako naredil Marko Šuler, do strela je prišel Gabedeva, pravočasno se je z blokado izkazal Ivković. Zaključek tekme je pripadel igralcem Čihure. V 90. minuti je močno streljal Davit Megrališvili, žoga je zletela čez gol. Že v sodniškem dodatku so Gruzijci prišli še do zadnje priložnosti, v kazenskem prostoru je do zaključka prišel Irakli Bugridze, na pravem mestu je bil Handanović.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar