Konec tedna v Mariboru 4 tisoč dijakov

V petek, 10. in soboto, 11. februarja bodo na Univerzi v Mariboru potekali Informativni dnevi. Na mariborski univerzi pričakujejo, da bo univerzo in njene članice obiskalo 4.000 dijakov, poskrbljeno pa bo tudi za brezplačen avtobusni prevoz do posameznih fakultet. 

Namen informativnih dni je bodočim brucem ob tej pomembni življenjski odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti. V okviru informativnih dni bo za bodoče študente poskrbljeno za brezplačen avtobusni prevoz do posameznih fakultet v Mariboru, organiziran pa bo tudi svetovalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«.

Informativni dnevi na rektoratu UM
Informativni dnevi na rektoratu UM

Informativni dnevi bodo na vseh fakultetah Univerze v Mariboru potekali v petek, 10. februarja 2017, ob 10. in 15. uri in v soboto, 11. februarja 2017, ob 10. uri, kjer se bodo bodoči študentje lahko podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločitev o študiju. Fakultete Univerze v Mariboru bodo v času informativnih dni izvedle predstavitve svojih študijskih programov, smeri na teh programih, predstavile bodo študijski proces ter omogočile ogled prostorov.

Vrata odprli tudi Študentski domovi

V okviru letošnjih informativnih dni na Univerzi v Mariboru bo potekal tudi Dan odprtih vrat Študentskih domov, kjer bodo stanovalci študentskih domov bodočim študentom predstavili utrip študentskega življenja in jih povabili na ogled študentskih naselij. Dan odprtih vrat bo v petek, 10. februarja 2017, ob 13. uri, na upravi Študentskih domov, na Gosposvetski cesti 83 v Mariboru.

Slabih 5 tisoč vpisnih mest

V študijskem letu 2017/18 je na Univerzi v Mariboru razpisanih 4.993 vpisnih mest, od tega 3.928 za redni in 1.065 za izredni študij. Prvi prijavni rok poteka do 3. marca 2017. Med ključnimi novostmi na Univerzi v Mariboru je za študijsko leto 2017/18 razpisan nov visokošolski strokovni študijski program na Fakulteti za organizacijske vede Management v športu, ki se bo izvajal kot izredni študij, Pedagoška fakulteta pa je na študijskem programu Športno treniranje v nabor športnih disciplin dodala šport Hokej.

Oddaj komentar