Karantena za 48 vrtčevskih otrok, 499 učencev osnovnih šol in 132 dijakov

Vir: Pixabay.com

Trenutno so okuženi trije otroci in 26 zaposlenih v vrtcih, v osnovnih šolah 62 otrok in 78 zaposlenih in v srednjih šolah 68 dijakov ter 15 zaposlenih. V karanteni je 48 vrtčevskih otrok, 499 učenk in učencev ter 132 dijakinj in dijakov, 29 zaposlenih v vrtcih, 139 v osnovnem in 18 v srednjem šolstvu, so sporočili z ministrstva za izobraževanje.

Podatke je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pridobilo iz interne aplikacije beleženja, v katero ravnateljice in ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol vpisujejo podatke o potrjenih primerih okužbe z novim koronavirusom. Ob tem na ministrstvo dodajajo, da podatki kažejo, da tudi v vzgoji in izobraževanju razmere postajajo zahtevnejše.

Tako je po njihovih informacijah na današnji dan skupaj okuženih 0,06 odstotka vseh otrok, učencev, dijakov in zaposlenih v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, v karanteni pa jih je 0,81 odstotka.

Doslej so karanteno odredili skupaj za 11 oddelkov predšolskih otrok s 200 otroki, 55 oddelkov osnovnih šol s skupno 1100 učenkami in učenci ter 41 oddelkov srednjih šol s skupaj 1040 dijakinjami in dijaki, so dodali na ministrstvu.

Podatki o relativnem deležu okuženih na posamezni ravni izobraževanja kažejo, da je porast okuženih zaznati predvsem med dijakinjami in dijaki v srednjih šolah ter med zaposlenimi v osnovnem šolstvu, so še zapisali.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar