Kmalu delovna akcija na Pohorju

Jesenska delovna akcija urejanja pohorskih strmin po zelo dobrem odzivu v preteklih letih postaja tradicionalna. Letos jo bodo pod novim sloganom Prijatelji Pohorja izpeljali v soboto, 20. oktobra. Prostovoljci vabljeni k prostovoljni pomoči pri odstranjevanju kamenja in različnih predmetov, tudi odpadkov s smučarskih prog, z zborom ob 10. uri pred spodnjo postajo gondole.Tovrstno delovno akcijo do na Mariborskem Pohorju v minulih dveh letih že izvedli in obakrat je privabila številke prijatelje Pohorja. “Zaradi tega smo ji letos, ko jo bomo skupaj organizirali Alpski smučarski klub Branik, javno podjetje Marprom in Pohorje Resort, tudi nadeli novo ime Prijatelji Pohorja,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Prostovoljcem vsa oprema

To soboto, 20. oktobra bo ob 10. uri zbor pred spodnjo postajo gondole. Med sodelujoče bodo razdelili kupončke za brezplačen prevoz z gondolo, zaščitne rokavice in vreče, zaželeno pa je, da s seboj prinesete vedra.

Očistimo Pohorje 2017

Pobiranje kamenja in odvrženih odpadkov bo sočasno potekalo na različnih predelih Pohorja, pri čemer bodo posameznih skupinam udeležencev dodelili vodje, ki bodo razpolagali z vsemi potrebnimi informacijami,” še pravijo v Visit Pohorje.

Pozitivni odnos do Pohorja

Tudi na tokratni delovni akciji pričakujejo tako posameznike kot organizirane skupine, želijo pa doprinesti h krepitvi pozitivnega in odgovornega odnosa do Pohorja. Obenem pa želijo dokazati, da je s skupnimi močmi in z dobro voljo mogoče veliko postoriti.

Očistimo Pohorje 2017

Tudi letos bodo pri delovni akciji pomagala številna mariborska javna podjetja, ki bodo posodila svojo mehanizacijo in opremo.

Kuponček za vožnjo z gondolo

Vsi udeleženci, ki boste v soboto sodelovali pri čiščenju pohorskih pobočij, boste prejeli tudi kuponček za 10-odstotni popust na trenutne cene sezonskih smučarskih vozovnic. Ob koncu delovne akcije Prijatelji Pohorja, ki bo trajala približno do 13. ure, pa bodo v izteku Snežnega stadiona za vse pripravili še brezplačno malico in osvežilno pijačo.

Oddaj komentar