Mariborska občina bo neurejena parkirišča uredila in zaračunala parkirnino

Prihajajoči četrtek bodo mariborski mestni svetniki na seji mestnega sveta sprejemali nov občinski program varstva okolja ter opravili drugo obravnavo odlokov, ki se navezujejo na upravljanje začasnih parkirišč in garaž v Mestni občini Maribor.

Občina bo neurejena parkirišča uredila in zaračunala parkirnino

Kot smo že poročali bomo čez nekaj mesecev primorani plačevati na parkirišču pri Razlagovi ulici, Ulici heroja Bračiča pod Titovim mostom, v garažnih hišah na Ulici Pohorskega bataljona, na parkiriščih pri Dvorani Tabor, Kovinarju, MRA, Jezdarski ulici, Ljudskem vrtu – Mladinska ulica, pod Koroškim mostom in pri Strojni – Linhartova ulica. Ta parkirišča so trenutno brezplačna, v večini gre za neurejene površine. Občina naj bi jih uredila in pričela z zaračunavanjem parkirnine.

Na prvi obravnavi omenjenih napovedi niso sprejeli, zato so se na občini odločili poiskati drugačne rešitve.

Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, je predstavil okviren cenik parkiranja, ki vključuje popuste za okoliške stanovalce, člane športnih društev in upokojence. “Pri dvorani Tabor bo mogoče avto pustiti za več dni in od oditi na potovanje. Dnevna parkirnina bo 2,50 evra. Enako se zgodi, če kdo pride v mesto in je parkirna ura 40 centov do šest ur, od sedme ure naprej se šteje 2,50 evra za ves dan.”

 

Oddaj komentar