Kamničani pozabljeni od mariborske občine in KS Kamnica

VIR: Facebook

Minule dni je veliko prebivalcev Kamnice v skupini Krajevna skupnost Kamnica na družbenem omrežju Facebook potarnalo nad tem, da jih nihče ne sliši pri njihovih težavah – ne vodstvo krajevne skupnost, ne Mestna občina Maribor.

Velike težave v krajevni skupnosti Kamnica so ceste in njihova sanacija. Ena izmed prebivalk je zapisala takole: “Sramota, julij trka na vrata, mi pa še vedno brez ceste, o sanaciji, ki je bila obljubljena ni duha ni sluha. MOGOČE BI TUDI MI RAJŠE IMELI BRV KOT GOSPOD ARSENOVIČ? Kje ste zdaj tisti, ki ste obljubljali sanacije po neurjih? Vsi tisti vodilni vsa ta leta ko prebivalci Rošpoha prosimo za popravilo te ceste-včasih pred davnimi leti ceste, sedaj ni niti C od ceste??Denar je zakaj se ne dela?? Občani Rošpoha sprašujejo mene, ker od vas, ki ste dolžni obveščat tiste, ki so vas dali na položaj vodilnih ne dobijo odgovorov.”

VIR: Facebook

Krajani pravijo, da zabave jih ne bodo utišale

Očitki v komentarjih pod objavo, kjer so objavljene fotografije, uničenih cest, letijo tudi na predsednika Krajevne skupnosti Simona Hauptmana: “Ti odgovorni za Kamnico, mislijo da bodo z razno zabavo utišali Kamničane. Bore malo so se potrudili, da bi obljube uresničili. Odgovorne vidiš samo po lokalih v Kamnici. Katastrofa!”

Predvsem bode v oči pasivnost predsednika KS, ki je pred volitvam bil nenehno prisoten, skliceval je novinarske konference, se oglašal ob najmanjših težavah … Zdaj pa mu očitajo, da se je umaknil in poniknil. Zdaj ko je na položaju, pa je ta strast do izboljšanja kraja ugasnila, ljudje pa zaradi uničenih cest ne morejo do lastnega doma.

Je denar za Kamnico le fiktiven?

Krajani se sprašujejo tudi, če je denar v proračunu za Kamnico le fiktiven: “Po tem sodeč se dela, ki so bila obljubljena ne izvajajo nikjer. S tem da cesta na Griču je bila v proračunu občine in denar zanjo je. Vsi nastali plazovi, in škoda se pa sanira samo z nasutjem peska, ki ga prvi dež odplakne. KATASTROFA.”

Najprej naj bo delo, potem zabava

“Nimam besed, žalostno, to je lahko samo pri nas, kakšni so izgovori bodo sedaj od vodilnih, kdo je za to odgovoren, vemo in KS se mora bolj potruditi da uredi te zadeve, prvo delo potem zabava, zdaj pa je očitno obratno. Premalo so aktivni, žalostno,” še navajajo krajani. Spomnimo … KS Kamnica je na veliko praznovala svoj praznik, takrat so vodilni v kraju pripeljali na veselico Tanjo Žagar in Polkaholike.

V komentarjih je razbrati tudi, da o temi sanacije cest sprašujejo predsednika KS Simona Hauptmana, a odgovora ni: “Jaz več kot vprašati predsednika KS ne morem, žal pa tudi ni bilo odgovora nazadnje.”

VIR: Facebook

Oddaj komentar