Pestro junijsko dogajanje v Botaničnem vrtu

FOTO: Univerza v Mariboru

V mesecu juniju se bodo v Botaničnem vrtu azcvetele vrtnice, hkrati z njimi pa tudi zbirka perunik in mnoge spomladi cvetoče grmovnice.

Ob tem načrtujejo številne dogodke:

  • V četrtek, 10. 6. ob 17.00 uri, predavanje na prostem: Nega in vzdrževanje rožnih nasadov, Matjaž Mastnak, Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije

“Na predavanju se bomo seznanili z nego in vzdrževanjem rožnih nasadov. Predavanje bo potekalo v rozariju botaničnega vrta, kjer bo Matjaž Mastnak predstavil tudi vsebino svoje zadnje knjige o vrtnicah ‘Gojenje in sorte’. Knjigo bo po predavanju možno tudi kupiti,” pojasni Meta Pivec

“Za obisk predavanja je potrebno plačati vstopnino v vrt. Za člane društva prijateljev botaničnega vrta je vstop prost,” pojasnijo.

  • V četrtek, 17. 6. ob 19.00 uri, Vrtnice in vino, glasba, kulinarika in degustacije vin v rozariju botaničnega vrta

Na družabni večerni prireditvi v botaničnem vrtu bodo sodelovali lokalni ponudniki hrane s turističnih in ekoloških kmetij ter vinarji, za glasbo bodo poskrbeli mladi glasbeniki iz Konzervatorija za glasbo in balet Maribor s svojimi mentorji. Vstopnina: 12 evrov.

  • v soboto, 19. 6. med 18.00 in 23.00 uro, Poletna muzejska noč

“Spoznavali bomo rastline, ki nas oblačijo – lan, konopljo, koprivo, bombaž in murve ter nekaj praktičnih produktov, ki jih gojenje murv omogoča. . Na ogled bo tudi moretum – zbirka murv, ki je zasajena ob vili Pohorski dvorec. Pripravili smo vodenje po botaničnem vrtu v slovenskem in tujem jeziku ter družinske ustvarjalne delavnice, kjer bomo spoznali rastline kot barvilo,” pojasni.

 

Oddaj komentar