Kakšna so bila mnenja o zaprtju (lockdownu), preden se je zgodil

FOTO: Pixabay.com

Ob napovedih minulega zaprtja (lockdowna) smo bralce našega portala vprašali, ali bi popolno zaprtje pomagalo preprečiti tretji val covida. Poglejte, kateri odgovor je prevladal.

Večina tistih, ki so odgovorili, se je odločila za odgovor, da so proti ukrepom in proti popolnemu zaprtju. Takih je bilo 134 ali 33 odstotkov od vseh odgovorov. 99 ali 25 odstotkov pa jih je odgovorilo „Ne. Ker vsi ukrepi niso smiselni.“ Le nekoliko manj, 90 sodelujočih ali 22 odstotkov, pa je bilo naklonjeno odgovoru „Da. A samo, če bodo ljudje upoštevali vse ukrepe.“

56 sodelujočih meni, da popolno zaprtje ali lockdown ne bi pomagal, ker čedalje manj ljudi upošteva ukrepe, kar je 14 odstotkov od vseh odgovorov.

Da bi morali ukrepi ostati ločeni po regijah glede na stopnjo okuženosti, pa je odgovorili devet sodelujočih ali dva odstotka od vseh. Ob tem pa malenkost manj, osem sodelujočih, meni da bi popolno zaprtje pomagalo, a da vseh ukrepov ni treba poostriti. Sedem sodelujočih pa je odgovorilo, da jim je vseeno.

Komentator: “Seveda, da bi. Samo 14 dni še pa smo vun.”

Svoja mnenja pa so izrazili tudi komentatorji na družbenem omrežju Facebook, kjer smo delili objavo o anketi.  Tako so se nekateri spraševali o številu valov epidemije, kar nekaj pa jih je menilo, da popolno zaprtje ne bi pomagalo ali pa, da to, kar je bilo, sploh ni bilo popolno zaprtje.

Mnogi imajo zapiranja in ukrepov dovolj, radi bi, da jim vrnejo normalno življenje. Drugi pravijo, da popolno zaprtje nima nobenega pomena. Pa tudi, da lockdown ne bo pomagal, češ, da se bodo ljudje še vedno družili, a naskrivaj po kleteh.

fjfjfjf

Oddaj komentar