Pošta Slovenije bo letos izdala novo serijo znamk

Pošta Slovenije letos novembra izdaja serijo znamk Slovenci po svetu. Prva znamka iz serije bo posvečena Slovencem v Argentini.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je s sodelavcema danes dopoldne na sedežu Pošte Slovenije v Mariboru srečal s poslovodstvom Pošte Slovenije in generalnim direktorjem Borisom Novakom.

Ob tej priložnosti je poslovodstvo Pošte Slovenije ministru predstavilo podrobnosti glede izdaje te znamke ter na kratko tudi delovanje in poslovanje Pošte Slovenije. Z izdajo serije znamk Slovenci po svetu soglaša tudi Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Največ naših rojakov živi v Argentini, Kanadi, Avstraliji, ZDA ter Nemčiji. Znamka, ki bo posvečena Slovencem v Argentini, bo izšla 10. novembra letos.

Pošta Slovenije nadaljuje tudi s projekti skupnih izdaj znamk s poštnimi operaterji drugih držav. Tako je tudi že poslala vabilo za skupno izdajo znamke v letu 2018 poštnemu operaterju Argentine. O skupnem motivu znamke pa se bosta poštna operaterja dogovorila naknadno.

Pošta Slovenije ostaja zvesta tradiciji

Pošta Slovenije je danes povezovalec digitalnega in fizičnega sveta, hkrati pa ostaja zvesta tradiciji. Njena tradicija je tudi izdaja poštnih znamk, od osamosvojitve leta 1991 pa do danes  je Pošta Slovenije izdala že okoli 1.200 znamk.

Oddaj komentar