Kaj prinaša predzadnji teden Počitnic s prijatelji ZPM Maribor

Vir: Facebook ZPM Maribor

Predzadnji teden Počitnic s prijatelji 2023 Zveze prijateljev mladine Maribor bo ponovno veliko priložnosti za ustvarjanje, potepanja, igro, zabavo in druženje.

Otroci bodo ustvarjali na likovnih delavnicah, se igrali v igralnici, na tematskih delavnicah se bodo mladi naučili osnov igre s kartami bridž, mlajši pa bodo na filmski delavnici spoznali proces nastajanja filma. Izlete bodo namenili čebelam, balinanju, peki kruha in piškotov, eksperimentom in gobam. Na zadnjem celodnevnem sredinem izletu med letošnjimi počitnicami pa bodo obiskali živalski vrt.

Ustvarjalne delavnice

Ustvarjanje iz različnih materialov, lepljenje, sestavljanje, risanje, slikanje, barvanje, oblikovanje, modeliranje … vsak dan nove likovne vsebine, vmes pa čas za igro, telovadbo in brezskrbni klepet s prijatelji. Za otroke od 6. leta dalje, vsak delovni dan, med 8.00 do 16.00.

Tematska delavnica za otroke, starejše od osem let

21. 8.–25. 8., 9.30–12.30
Filmska tovarnica
Na delavnici bomo spoznali, kako nastane igrani film. Izvedeli bomo, kdo so strokovnjaki, ki preobrazijo idejo na papirju v gibljivo podobo na platnu in kako to naredijo. Izmislili si bomo zgodbo, napisali scenarij, izbrali igralce, posneli prizore in jih sestavili v kratki film. Udobno se namestite, sledi premiera! (Film Smoothie)

Tematska delavnica za mladostnike nad 15 let

21. 8.–25. 8., 9.30–12.30
Bridž, miselna igra
Bridž (bridge) je miselni šport, ki krepi logiko, kombinatoriko, komunikativnost, strategijo, iznajdljivost, partnerski, moštveni in športni duh. Uri spomin ter razvija pozitivne osebnostne lastnosti. Bridž lahko igrate ljubiteljsko in tekmovalno na klubskih kot tudi državnih, evropskih in svetovnih turnirjih, saj je razširjen po Evropi in celem svetu. (Milica Marin, Bridž klub Maribor)

In kam se bodo odpravili na izlete?

Zbirno mesto za izlete je v Domu ustvarjalnosti mladih (Razlagova 16), kamor se ob navedeni uri tudi vrnejo.

21. 8., 9.00–13.00
Čebele v mestu
Čebelje družine bodo tokrat obiskali na mestih, kjer jih zagotovo ne bi pričakovali. Vas zanima, kje v mestu živi 20.000 članov čebelje družine? (GT 22, Policijska uprava Maribor)

22. 8., 9.00–13.30
Igra s kroglami
S starejšimi soigralci se bodo pomerili v balinanju na peščeni podlagi, kjer bosta zbranost in natančnost ključnega pomena. (Balinarsko društvo Angel Besednjak, Toti DCA Maribor)

23. 8., 9.00–14.00
Kruhek in piškotek
Spekli bodo kruhek z drožmi in okusne piškotke za sladko, a zdravo pregreho. (Izobraževalni center Piramida Maribor)

23. 8., 8.00–16.00
Celodnevni sredin izlet: Živali z vseh koncev sveta
Ogromno vrst ptičev, plazilcev, rib, kopitarjev, sesalcev vseh vrst in nenazadnje ena najbolj nenavadnih živali na svetu, ki se imenuje aksolotl. V živalskem vrtu SikaluZoo jim živalske družbe res ne bo manjkalo. Doplačilo: 35 evrov.

24. 8., 9.00–13.30
Kako to deluje?
Znanost je tudi poučna zabava. V Centru eksperimentov bodo preizkusili zanimive naprave, ki jim bodo razkrile, kako kaj deluje. (EKTC, Center eksperimentov Maribor)

25. 8., 9.00–14.00
Od gobe do netopirja
Med iskanjem gob v Stražunskem gozdu morda srečajo tudi gozdne škrate, ki prebivajo v koreninah dreves in netopirja Boromirja. (Gobarsko društvo Lisička)

Na vse dejavnosti je obvezna predhodna prijava, saj je število mest omejeno. Vse podrobnosti so objavljene na spletni strani Počitnice s prijatelji 2023. Informacije in prijave so možne:  INFO-DUM pisarna (Razlagova 16) – 02 229 94 50, 040 433 511, 041 532 119, info.dum@zpm-mb.si.

Oddaj komentar