Iz DeSUS izstopila Jelka Kolmanič, v Mariboru bo od zdaj delovala kot samostojna mestna svetnica

Jelka Kolmanič

Jelka Kolmanič, ki je bila podpredsednica DeSUS, je z današnjim dnem izstopila iz stranke.

V izstopni izjavi je zapisala, da so jo dogajanja v stranki v zadnjem obdobju globoko razočarala: “Nerazumnih potez in ultimativnih zahtev poslanske skupine, nekdanjega bivšega predsednika Sveta stranke in mnogih drugih ne odobravam, zaradi česar ne želim več sodelovati v stranki.”

Kolmaničeva je bila podpredsednica stranke in predsednica mestnega odbora DeSUS v Mariboru, v stranki pa je sodelovala 19 let. Kot je povedala za naš medij bo v Mariboru delovala kot samostojna mestna svetnica, vstop v drugo stranko jo ne zanima.

DeSUS ostal še brez druge podpredsednice

DeSUS pa je s tem ostal še brez druge podpredsednice, v torek je namreč odstopila tudi Anita Manfreda. Po navedbah Janeza Ujčiča, ki je bil v času predsedovanja Aleksandre Pivec uradni govorec DeSUS, je iz DeSUS izstopil tudi predsednik pokrajinskega odbora Severne Primorske Ivan Lipovšek. Za prihodnji teden napovedujejo izstope iz stranke drugi vidni funkcionarji DeSUS, je za STA sporočil Ujčič.

Burno dogajanje v stranki

Izstopi sledijo burnem dogajanju v DeSUS v preteklih mesecih. Nekdanja predsednica stranke Pivčeva se je namreč poleti soočala z očitki zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli. Ker je izgubila podporo poslanske skupine in sveta stranke, je odstopila kot predsednica DeSUS, a ostala podpredsednica vlade in kmetijska ministrica.

Sama s te funkcije ni želela odstopiti, zato je svet stranke na pobudo predvsem poslancev DeSUS premierju Janši predlagal njeno razrešitev. V ponedeljek, preden bi moral DZ odločati o predlogu za njeno razrešitev z mesta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je Pivčeva sama odstopila. Ob tem je tudi izstopila iz DeSUS.

Oddaj komentar