Imenovan je nov direktor družbe Šport Maribor

Na današnji seji NS družbe Šport Maribor so nadzorniki na podlagi prijav na javni razpis izbrali novega direktorja. S svojimi izkušnjami in predstavitvijo jih je najbolj prepričal Boštjan Tancer, ki ga je NS imenovali za direktorja družbe za mandatno obdobje petih let.

“V tem Šport Maribor po statusnem preoblikovanju iz javnega zavoda v družbo z omejeno odgovornostjo čakajo pomembni izzivi; v njegovo upravljanje je namreč v zadnjem letu prešla vrsta dodatnih športnih objektov, po končani smučarski sezoni pa nanj prehajajo še žičnice in športne površine na Pohorju. Med prijavljenimi kandidati za novega direktorja Športa Maribor ni bilo dosedanjega direktorja Tadeja Mežnarja, ki ostaja zaposlen v družbi,” so zapisali v sporočilu za javnost. Novoimenovani direktor bo mandat nastopil jutri, 22. 3. 2022. Tadeja Mežnarja so razrešili, a niso navedli razlogov zakaj.

Obrnili smo se na Boštjana Tancerja, ki nam je dejal, da lahko zaenkrat potrdi le, da ga je nadzorni svet obvestil o izbiri. Povedal je, da se je na razpis prijavil, ker je v tem videl osebni izziv in verjame, da se da storiti še marsikaj. “Več zaenkrat ne želim komentirati, najprej si želim vzpostaviti komunikacijo z zaposlenimi.”

Po seji smo za izjavo zaprosili nadzornika Matjaža Štandekerja, a pred kamero ni želel.

Kot smo že poročali je glavni nadzornik podjetja Šport Maribor d.o.o. Matjaž Štandeker le en delovni dan pred redno sejo sklical še izredno, na kateri se je odvila “Razprava o kandidatih, ki so se prijavili na razpis za delovno mesto direktorja družbe Šport Maribor d.o.o” kot edina vsebinska točka.

Mežnarja želeli prepričati k odstopu

Po naših informacijah je v zadnjih tednih prvi nadzornik Šport Maribor d.o.o. Matjaž Štandeker neuspešno poizkušal prepričati Tadeja Mežnerja, da naj odstopi iz osebnih razlogov. Ta na to ni pristal, saj meni, da je njegovo delo korektno in se mu pogodba še ni iztekla, osebnih razlogov za odstop pa ni. Štandeker je šel celo tako daleč, da je v prepričevalne pogovore involviral samega župana Sašo Arsenoviča, ki je prisostvoval kar na samem sestanku, kjer so mu ponujali odstopno izjavo.

Več sledi.

Oddaj komentar