Gantar s Svetovno zdravstveno organizacijo podpisal sporazum o sodelovanju

Minister za zdravje Tomaž Gantar. Vir: RTV SLO (https://parlamentarni.rtvslo.si/)

Minister za zdravje Tomaž Gantar je podpisal dveletni sporazum o sodelovanju med regionalnim uradom Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za Evropo in Slovenijo za obdobje 2020-2021. Med prednostnimi področji sodelovanja sta med drugim obvladovanje nalezljivih in nenalezljivih bolezni ter krepitev zdravstvenega sistema.

V sporazumu so kot prednostna področja sodelovanja tudi obvladovanje odpornosti mikrobov, dostopnost, varnost in kakovost zdravil, cepiv in drugih zdravstvenih tehnologij, pa tudi enakosti v zdravju, socialne determinante, vlaganje v zdravje, enakost spolov in človekove pravice.

Pričakovati je možno aktivnosti na področjih zdravstvene pismenosti, sodelovanja javnega, zasebnega in nevladnega sektorja ter aktivnosti države v mednarodnih mrežah. Izpostavili pa so tudi sodelovanje v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU v prihodnjem letu.

Glede na potrebe ali spremenjene okoliščine se področja lahko kadar koli v dveletnem obdobju tudi spremenijo oz. dopolnijo, so zapisali na spletni strani ministrstva za zdravje.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar