FOTO: Sončen zimski dan in zasnežena pohorska smučišča

FOTO: Visit Pohorje

Na Pohorju se je to soboto, 12. decembra, s prvo smuko začela nova zimska sezona.

Več kot očitno je odprtje smučišč na Mariborskem Pohorju v naravo privabilo veliko navdušencev nad tovrstno rekreacijo.

Otvoritev smučarske sezone sicer zaznamujejo tudi ukrepi, sprejeti zaradi pojava koronavirusa. Tako je v vrsti ob vstopu na sedežnice in med prevozom ves čas obvezna uporaba ustrezne obrazne maske. Pri tem se bosta lahko na šestsedežnici Pisker naenkrat peljala največ dva potnika, na dvosedežnici Sleme pa en. Prav tako bo treba v vrsti in med vožnjo na traku ohranjati ustrezno medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Spoštovanje ukrepov

Pred novo zimsko sezono so na Pohorju z zasneževanjem s snežnimi topovi začeli že 20. novembra na Piskru, v zadnjih dneh pa je zapadlo tudi veliko naravnega snega. Tako je na progah, ki so jih odprli, več kot dovolj snega za kakovostno smuko, ob tem pa iz veljavnih odlokov izhaja, da tako smučanje kot delovanje žičnic nista prepovedana. Izjema je sedaj le krožna kabinska žičnica, ki trenutno še ne sme obratovati.

Ob začetku sezone so smučišča na voljo med 9. in 16. uro, za obiskovalce pa bosta odprti blagajni na Bellevueju in spodnji postaji Piskra. “Vse obiskovalce prosimo za spoštovanje zaščitnih ukrepov, saj bomo le tako lahko zagotovili varno in prijetno smuko,” še sporočajo iz Marproma.

☀️⛷ Sončen zimski dan in zasnežena pohorska smučišča vabijo. #VisitPohorje

Objavil/a Visit Pohorje dne Nedelja, 13. december 2020

Oddaj komentar