Gantar: “Odpiranje šol po novem letu je prioriteta pred vsem ostalim”

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je včeraj ob robu seje DZ napovedala, da bo zaradi varovanja zdravja tako učencev kot zaposlenih v šolah, vrtcih in univerzah izobraževanje potekalo na daljavo do konca letošnjega leta.

A očitno se obetajo spremembe s prihodnjim letom, minister za zdravje je namreč na današnji novinarski konferenci dejal, da je “odpiranje šol po novem letu je prioriteta pred vsem ostalim”. Gantar je še dejal, da o šolah zdaj niso razmišljala, “da jih ne bi poslali v šolske klopi le za en teden”.

Minister za zdravje je še povedal, da se zavedajo problematike otrok in šolanja na daljavo: “Zaenkrat to podaljšujemo, da bi po novem letu lahko s šolanjem začeli vsaj najmlajši, prav tako tisti v vrtcu in v zavodih.”

Prioriteta odpiraje šol in vrtcev

Tudi resorna ministrica je zagotovila, bo ob izboljšanju epidemiološke slike prioriteta odpiranje vrat šol, in sicer najprej za učence prve triade osnovne šole, nato pa za otroke s posebnimi potrebami. Takoj ko bodo strokovnjaki dali zeleno luč, da se v osnovne šole vrnejo tudi otroci s posebnimi potrebami, bodo na vladi to odobrili, je še napovedala ministrica za izobraževanje.

Oddaj komentar