Fištravec še zaupa direktorju Nigrada

V mariborskem komunalnem podjetju Nigrad se je v zadnjih štirih letih zamenjalo šest direktorjev in 14 nadzornikov. Zdaj naj bi bil na tnalu predsednik nadzornega sveta Matjaž Mihelak. Mestna občina Maribor predlaga, naj Mihelaka prihodnji teden na skupščini odpokličejo, zaposleni pa so proti. “Menjava predsednika nadzornega sveta ni odraz namena menjave direktorja družbe v prihodnosti, ampak odraz kompetentnosti opravljanja funkcije predsednika nadzornega sveta tako pomembnega javnega podjetja, kot je Nigrad,” so pojasnili na MO Maribor.

Predstavniki sveta delavcev in sindikata Nigrada so v javnem pismu delničarjem v imenu 260 zaposlenih v tem podjetju opozorili, da se je družba v zadnjih letih zaradi nenehnih menjav direktorjev in nadzornikov znašla v nezavidljivem položaju. V zadnjem letu dni, ko družbo vodi Matjaž Krevelj, pa, da se je stanje stabiliziralo. Na podlagi rezultatov ne razumejo zakaj bi bilo treba ponovno menjavati predstavnike vodstva “brez konkretnih obrazložitev, kar je žal že stara praksa delovanja trenutno največjega delničarja družbe. Glede na dejanja iz preteklosti ta predlog spet nakazuje na željo večinskega delničarja po zamenjavi direktorja podjetja, kljub izboljšanemu poslovanju podjetja, pokritju vseh izgub iz prejšnjih let, ponovnim vlaganjem v dotrajano mehanizacijo in doseženi boljši delovni klimi v podjetju,” so zapisali. Po njihovem bi takšno dejanje Nigrad ponovno pahnilo v negotovost.

Na mariborski občini so pojasnili, da ima Nigrad še veliko rezerve glede razvoja svojega poslovanja in dejavnosti. “Da je podjetje lansko leto zaključilo v zelenih številkah oz. s pozitivno bilanco, ni naključje, saj Mestna občina Maribor(MOM) družbi Nigrad v skladu s koncesijsko pogodbo namenja sredstva, ki so se v zadnjih letih sorazmerno povečevala. MOM v zadnjih nekaj letih namreč občutno več vlaga v obnovo komunalne infrastrukture, s poudarkom na obnovi cestišč,” so povedali na MO Maribor.

“Menjava predsednika nadzornega sveta ni odraz namena menjave direktorja družbe v prihodnosti, ampak odraz kompetentnosti opravljanja funkcije predsednika nadzornega sveta tako pomembnega javnega podjetja, kot je Nigrad,” so dodali. K temu so še na občini dodali, da Krevlju zaupajo in, da ga ne nameravajo (za)menjati.

Mihelak pa je dejal: “Zaenkrat ne morem ničesar komentirati. Oni so večinski lastniki. Vsi vemo, da morajo zbrati 3/4 glasov zato, da me lahko odpokličejo. Zaenkrat nimam več kaj za dodati” je dodal.

 

Oddaj komentar