FOTO: Za dobrodelnost v mariborsko Lukno na košarko v vozičkih

Skupinska fotografija udeležencev Parabasketa Maribor v Lukni.

Na svetu nismo sami, lahko si pomagamo” je bilo geslo, pod katerim so se združili znani Mariborčani, znani Slovenci, športniki in člani Društva paraplegikov Podravja. Tako so podprli dobrodelni projekt Parabasket Maribor, s katerim zbirajo denar za nakup športno-invalidskih vozičkov.

Za šport invalidov posebej opremljem voziček stane okoli 3.500 do 4.000 evrov. V Društvu paraplegikov bi jih potrebovali še vsaj pet, je povedal predsednik društva Alfred Lasetzky, da bi se lahko športno udejtvovali kot si želijo. “V sožitju lahko naredimo veliko, je poudaril in tako izrazil hvaležnost nad projektom. Pravi, da jim na takšen način še nihče do zdaj ni priskočil na pomoč, zato podpora znanih in manj znanih ljudi, ki so se zbrali na parketu mariborske Športne dvorane Lukna, članom Društva veliko pomeni.

“Naj Slovenci” v pomoč “parašportnikom”
V Lukni so se zbrali nekdanji košarkaški as Slavko Kotnik, Mariborčan in uspešen jadralec Žan Luka Zelko, Mariborčanka in Slovenka leta Petra Greiner, Mariborčan in znan režiser Matjaž Latin, podpredsednik Državnega zbora Matjaž Nemec, igralka Nina Valič, košarkarji Košarkarske šole Sani Bečirović in drugi. Preizkusili so se v košarki iz invalidskih vozičkov in športnim kolegom iz Društva paraplegikov odkrito priznali, da je izjemno težko voditi žogo ob omejenem gibanju. Številni znani športniki in Mariborčani pa so svojo podporo izrazili tako, da so predmete, ki so zaznamovali njihovo kariero, ponudili na dražbo. Tako smo v Lukni videli razstavljene smuči Tine Maze, smučarske rokavice Ilke Štuhec, boksarske rokavice Dejana Zavca, startni številki s podpisom Filipa Flisarja in Boštjana Klineta, umetniška dela Eriha Tetičkoviča in Rajka Ferka ter druge predmete, ki so na voljo za dražbo.

Za nakup vozičkov
Zamisel o dobrodelnem Parabasketu Maribor je postala realnost, ko so se v organizaciji projekta združili igralec Simon Šerbinek, ter znani Mariborčanki Beba Ščap in Mateja Naberšnik. Prepoznali so potrebo po nujnosti denarja, s katerim bi (si) lahko člani Društva paraplegikov kupili opremo za svoje športnike. Dražba v Lukni razstavljenih predmetov bo še približno dva tedna potekala na spletu, in sicer na Facebook strani Parabasket Maribor.

Oddaj komentar