FOTO in VIDEO: Na Biotehniški šoli dijaki zasadili medovite rastline

Danes so na Biotehniški šoli Maribor skupaj z dijaki šole Stadtteilschule Rissen iz Hamburga, zasadili medovite rastline na medovitem vrtu Biotehniške šole Maribor. Gre za uvod v zaključne aktivnosti projekta “Lahko smo prijaznejši do narave”.

V okviru projekta se dijaki učijo pridelovati, predelovati in tudi prodajati povsem naravne izdelke, kakor tudi medkulturno sodelovati in delovati v ekipi. Projekt traja od 1. septembra 2017 do 31. avgusta 2019 in je del programa Erasmus. Danes je potekala zadnja izmenjava z različnimi delavnicami, v katerih so se med drugim učili čebelariti, izdelovati med, urejati medoviti vrt, pregledovali pa so tudi čebelje družine, je pojasnila Kristina Dolinar Paulič iz Biotehniške šole Maribor.

Na Biotehniški šoli dajejo velik pomn čebelam in skrbi zanje, zato tudi dijake učijo v tej smeri. Veliko zanimanje za čebelarjenje je pokazal tudi dijak Biotehniške šole Maribor, Timotej Majer.

 

Sicer pa v okviru projekta “Sem sprememba”, načrtujejo zasaditve dreves še v jeseni, v tem času namreč sadijo predvsem grmovnice. Na Biotehniški šoli Maribor medtem skrbijo, da zasadijo veliko medovitih rastlin, imajo tudi sadovnjake in vinograde, tako da imajo čebele veliko hrane. “Gre za ohranjanje čebel in narave, hkrati pa ohranjamo čebele tudi zaradi opraševanja sadnega drevja. Imamo tudi šolsko prodajalno, kjer delamo naš jabolčni sok. In brez čebel, tudi jabolk ne bi bilo,” še je dodala Dolinar Pauličeva.

Utrinke današnje zasaditve medovitih rastlin si poglejte v fotogaleriji:

Oddaj komentar