FOTO in VIDEO: Iskriv akustičen koncert skupine Mi2 v mariborskih Minoritih že ta četrtek

Skupina Mi2 bo v četrtek, 6. julija, v mariborskih Minoritih, v eni od najlepših koncertnih lokacij štajerske prestolnice, odigrali enega od redkih akustičnih koncertov letošnje sezone.

Po lanskem nepozabnem koncertu v Minoritih se Mi2 v Maribor letos znova vračajo v času, ko je ob Dravi najlepše in najtopleje – poleti. Mi2 bodo v Letnem avditoriju LGM Minoriti v Mariboru v četrtek, 6. 7. 2023, nastopili s svojim akustičnim programom, ki je drugačen od električnega.

Tone Kregar in Jernej Dirnbek iz skupine Mi2 o akustičnem koncertu v Minoritih

Z Jernejem Dirnbekom in Tonetom Kregarjem smo se nedavno tudi pogovarjali o samem nastopu. Napovedala sta marsikaj, kot je značilno zanju, sta se tudi pošalila z marsičesa, tudi iz tega, kdo v skupini je pravzaprav med nastopi dežuren za dovtipe. S prstom sta pokazala na vse, razen na sebe. Kako prepričljiva sta bila, si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Med drugim sta izdala tudi, kaj počne njihov novi kitarist Franci. V napoved pa sta celo vpletla nutrije in točo ter na koncu čisto resno povedala, kaj lahko publika pričakuje v četrtek zvečer v Minoritih.

Skladbe tako pridejo bolj do izraza

Akustični večer so zastavili kot kombinacijo njihovih danes že skoraj ponarodelih uspešnic, redko izvajanih skladb, ki jih v električni verziji ne slišimo več, in iskrivih pogovorov in dovtipov, ki mestoma mejijo na stand-up. Akustični koncerti so Mi2 popeljali po prizoriščih, kjer sicer verjetno ne bi nastopili – od Žičke kartuzije, slovenskih gradov, SNG Maribor do manjših, ekskluzivnih lokacij, kjer intimna, akustična, slečena izvedba skladb pride bolj do izraza, kjer je možnost improvizacije večja in komunikacija z (manj številčnim) občinstvom lepša in lažja.

V prekrasnem ambientu letnega avditorija v Minoritih v Mariboru bodo Mi2 z akustičnim programom nastopili že drugič (prvič so na odru Minoritov stali lani avgusta pred razprodanim avditorijem). Vstopnice za Mi2 – Akustični večer v Minoritih za VIP sedišča so že razprodane, na voljo so še zadnje vstopnice po redni ceni (prodaja v sistemu Moje karte).

Oddaj komentar