Anna in Damir priplesala evropsko zlato

FOTO: Plesna šola Rolly

Športna plesalca Anna Maschchyts in Damir Halužan sta v svoji plesni karieri že opozorila nase. Tokrat sta k beri zavidljivih nazivov dodala še enega, naslov evropskega prvaka v WDC-ju.

Anna in Damir sta v letu 2010 zmagala kot vzhajajoči zvezdi v Blackpoolu, leta 2012 sta postala državna prvaka. Sta tudi finalista treh največjih plesnih tekmovanj na svetu UK, Blackpool in International. Med njunimi zmagami pa je tudi tisto prestižno iz 2015 Japan open. Na velikonočno soboto, 15.4., pa sta osvojila še naslov evropskega prvaka v WDC – ju.

Plesalca sicer plešeta za Slovenijo in domače Športno društvo Rolly. Branko Padjan iz društva pravi, da je to “najlepši jajc ever”. Po tekmovanju pa sta plesalca izjavila, da sta presrečna.

FOTO: Plesna šola Rolly
FOTO: Plesna šola Rolly

Dolgo časa sva stremela k temu cilju in sva res vesela, da sta se trud in odrekanje poplačala in sva dobila nagrado za leta trdega dela. Tekmovanje se je odvijalo v čarobni dvorani Winter Gardens v Blackpoolu, kar je temu dnevu dodalo še več čara in je pripomoglo k fenomenalnemu vzdušju. Odplesali smo kar 5 rund (po pet plesov), ampak je legendarni orkester Empress Orchestra poskrbel za to, da nam ni bilo težko odplesat zadnji dve rundi, ki sta se odvijali v večernem delu. Počutila sva se sproščeno. Plesala sva dobro in suvereno cel dan,” sta dejala Anna in Damir.

Plesalca sta se ob zahvalila že svojima družinama za podporo vedno in povsod, seveda tudi svojima trenerjema, Športnemu društvu Rolly, pa tudi navijačem in prijateljem. Kljub temu, da je nov naziv še svež, pa sta plesalca že pripravljena na nove izzive. “Načrti so veliko tekmovanje Blackpool dance festival maja v isti dvorani. To je bila pa odlična generalka,” pravita Anna in Damir.

 

Oddaj komentar