FOTO: Predbožično srečanje v Ljudski kuhinji Betlehem, prejemnike pomoči obiskal tudi Arsenovič

Tik pred božičem sta Karitas Maribor ter prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem obiskala mariborski nadškof Alojzij Cvikl ter župan mesta Maribor Saša Arsenovič.

Visoka gosta sta si nato opasala predpasnike ter se kot uigran tim pridružila sodelavcem ter
prostovoljcem Karitas in razdelila slovesno petkovo kosilo. Kakor že tradicionalno sta se obrnila na vse navzoče prejemnike pomoči, prostovoljce in sodelavce.

Karitas s kratko spodbudno mislijo:

Gospod nadškof Alojzij je navzoče pozdravil z naslednjimi besedami: “Kdor ljubi dobiva novo moč, kar prenaša ljubezen, ni nikoli breme. Kdor ljubi, zmore vse! (Phil Bosmans).
Božič nam razodeva, kako nas Bog ljubi. Vsakega, brez razlike. Obhajati božič pomeni odgovoriti na to ljubezen. Za božič se ne bi smel nihče čutiti zunaj naše ljubezni. Vesel sem, da smo danes tukaj v Ljudski kuhinji Betlehem. Betlehem pomeni »hiša kruha«, torej »hiša ljubezni«. Želim, da vsak od vas začuti, da je sprejet in obdan z ljubeznijo. Povabljeni ste, da jo delite naprej. Potem »nismo v breme«, ampak dobivamo moč, »da zmoremo vse«. Želim vam lepe božične praznike ter zdravja v novem letu 2023.”

Gospod župan Saša Arsenovič: “Je izrazil veliko veselje, da je ponovno navzoč in se lahko tako resnično srečamo ter drug drugemu izrazimo misel, ki je ob vhodu v Ljudsko kuhinjo Betlehem: ‘Kako čudovito je, da obstajaš!’ Vsem zbranim je z navedeno mislijo voščil lepe, doživete praznike ter obilo zdravja v novem letu.”

Oddaj komentar