FOTO: Posledice vandalizma v Hočah

V noči z 31. oktobra na 1. november je nekdo  uničeval v športnem parku v Spodnjih Hočah. Polomili so veje drevja, odtrgali koše za odpadke, te pa stresli po tleh, odlomili ploščo in očitno namerno povzročili škodo. Župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak poziva občane, ki so bili priče dogodku, da naj to javijo na režijski obrat ali pa policijo. Svoj poziv skupaj z zbranimi fotografijami je objavil na družbenem omrežju Facebook, z njim pa smo se pogovorili tudi mi.

Nič kaj prijeten prizor namreč ni čakal na obiskovalce parka 1. novembra, ko so videli razdejanje. Namerno odtrgani koši za odpadke, odvrženi na zelenico, smeti pa raztresene po parku. Polomljene veje drevja, ne nazadnje pa tudi odtrgana plošča pri vodovodni pipi kažejo, da so se storilci (ali storilec) namerno lotili uničevanja skupne lastnine.

Govorili smo z županom občine Hoče-Slivnica, ki je zgrožen nad dejanjem in poziva občane, ki bi karkoli vedeli o vandalizmu, da to sporočijo na policijo oziroma režijskemu obratu. Njegova izjava:

V galeriji si lahko ogledate posledice vandalizma:

Oddaj komentar