FOTO: Mednarodno združenje žensk delilo nasmehe pomoči potrebnim

Pod vodstvom nove predsednice, so članice združenja SILA IWCL (Mednarodno združenje žensk) v letu 2020, ki nam je postreglo s polno izzivi, nepoznanimi preizkusi ter spopadanjem z epidemijo koronavirus, s silnimi močmi stopile SKUPAJ (TOGETHER) in delile nasmehe vsem pomoči potrebnim ter v težkih osebnih stiskah po celi Sloveniji.

S projektom “SKUPAJ DELIMO NASMEHE” so v desetih tednih razdelile nasmehe ljudem po Sloveniji in z donacijami vsaj malo olajšale vsakodnevno breme težav in stiske ter jim polepšale praznične dni.

Na Štajerskem se jim je pri projektu pridružilo tudi Društvo Ajda Starše (poleg sodelovanja z brazilskim veleposlaništvom, ki sodeluje z brazilsko skupnostjo Slovenija Maribor in mednarodno cerkvijo Jezus je pot) ter tako omogočilo razširitev njihovega projekta tudi na Maribor in okolico.

Sodelovanje tudi v prihodnje

Ker je bilo sodelovanje zelo uspešno, bosta društvi žensk tudi v prihodnje sodelovali in širili dobrodelnost po obeh koncih Slovenije.

22. decembra lani so sodelovali s Centrom za socialno delo Maribor, ki je njihovo donacijo izročil Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Maribor, Svetovalnici za žrtve nasilja in zlorabe Maribor, Varni hiši, Porodniškemu domu, Kriznemu centru za mladino, Kriznemu centru za ženske, Otrokom žrtvam nasilja. Podarili so 200 paketov novih igrač, nova in rabljena oblačila, otroške vozičke ter tudi glasbene inštrumente.

Pri vseh donacijah so sodelovali z brazilskim veleposlaništvom, ki sodeluje z brazilsko skupnostjo Slovenija Maribor in mednarodno cerkvijo Jezus je pot, ter Društvom Ajda Starše.

Podarili tudi šolske potrebščine

Z vsemi omenjenimi partnerji so domu starejših občanov Domu pod gorco v Mariboru donirali 160 božičnih voščilnic, ki jih je doniralo podjetje UNSU Zalozba d.o.o.

Zavetišču za brezdomce so donirali sredstva, ki so jih zbrali s prostovoljni prispevki z božičnimi voščilnicami. Zavetišče za brezdomce ima v nujnih primerih 24 postelj in še 2 ležišči. Odprt je 24 ur na dan in vse dni v letu.

Društvu Križemrok Maribor so donirali nove šolske potrebščine za 100 otrok, nova otroška oblačila, igrače in družabne igre. Le-to jim je zagotovilo podjetje David d.o.o., Manuela Škorjanec ter članice Društva Ajda.

Razdelili bodo 10.000 izdelkov za osebno higieno za ženske 

Društvo je bilo ustanovljeno z namenom, da otrokom iz socialno ogroženih družin ponudi možnost višje kakovosti življenja. Z donacijo – materialnimi sredstvi šolskih potrebščin, igrač, oblačil, … bodo socialno ogroženim otrokom in družinam olajšali vsakodnevne skrbi.

Mednarodno združenje žensk bo do konca meseca razdelilo 10.000 izdelkov za osebno higieno za ženske po vsej Sloveniji, ki so jih donirali v podjetju Henkel Maribor d.d..

Oddaj komentar