V Mariboru prihodnji teden nujno varstvo predšolskih otrok v osmih enotah

FOTO: Pixabay

Po včerajšnji odločitvi Vlade RS, da se s ponedeljkom, 26. oktobrom, predvidoma za en teden, zapirajo vrtci, so na Mestni občini Maribor danes organizirali delovanje posameznih vrtčevskih enot, v katerih bodo izvajali dežurstva.

Varstvo predšolskih otrok bo tako tudi med zaprtjem vrtcev zagotovljeno po vsej občini, vendar bo namenjeno le družinam, kjer starši delajo v takšnih dejavnostih oziroma na delovnih mestih, da dela ne morejo opravljati na domu.

Potrebe oziroma upravičenost do dežurnega varstva so starši danes sporočali v matičnih enotah. Tiste, ki so upravičeni do nujnega varstva, so oziroma bodo vrtci pravočasno obvestili, kam lahko v ponedeljek pripeljejo svoje otroke.

V prihodnjem tednu, od 26. do 30. oktobra, bodo tako vrtci v mariborski občini delovali na naslednjih lokacijah:

– Vrtec Borisa Pečeta Maribor, Tomšičeva ulica 32,
– Vrtec Ivana Glinška Maribor, Gledališka ulica 6,
– Vrtec Jadvige Golež Maribor, Betnavska cesta 100,
– Vrtec Jožice Flander Maribor, Focheva ulica 51,
– Vrtec Otona Župančiča Maribor, Oblakova ulica 5,
– Vrtec Pobrežje Maribor, Cesta XIV. Divizije 14/a,
– Vrtec Studenci Maribor, Groharjeva ulica 22, in
– Vrtec Tezno Maribor, Dogoška cesta 20.

Mestni avtobusi po prilagojenem voznem redu

Zaradi zaostrenih ukrepov na ravni države, s katerimi se med drugim krči obseg javnega prometa, bodo v ponedeljek, 26. oktobra, v Mestni občini Maribor zmanjšali obseg izvajanja mestnega potniškega prometa tako, da bodo začeli veljati vozni redi, pripravljeni v skladu z omejitvijo iz vladnega odloka. O novih voznih redih bodo občina in izvajalec, javno podjetje Marprom, potnike obvestili v kratkem. Marprom, ki upravlja tudi s krožno kabinsko žičnico, pa bo v ponedeljek začel tudi redni jesenski remont na tem objektu. Konec tedna bo gondola še vozila na vrh Mariborskega Pohorja, v naslednjem tednu pa bo ustavljena. Delovala ne bo tudi med 2. in 6. novembrom.

Rekreacija samo na zunanjih športnih objektih

Športni objekti v lasti Mestne občine Maribor v skladu z Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti ostajajo zaprti za rekreativno vadbo. Na zunanjih športnih igriščih pa je vadba dovoljena, če v njej ne sodeluje več kot 6 oseb in lahko te med sabo ves čas vzdržujejo vsaj 3 metre razdalje. Obvezni so seveda tudi vsi drugi zaščitni ukrepi (maska, razkuževanje rok). Ker želijo otrokom omogočiti čim več gibanja, ohranjajo odprta tudi javna otroška igrišča. Starše prosijo, da pri uporabi igral upoštevajo aktualne ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter se z otroki vedejo odgovorno in (samo)zaščitno: si razkužujejo roke pred igro in po njej, med igro pa uporabljajte zaščitne maske in ohranjajo varno razdaljo do drugih.

Obiski pokopališč

Pogrebi in obiski pokopališč so dovoljeni v skupini do največ šest oseb, več se jih lahko zbere le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Zadrževanje na pokopališčih in pred njimi je, upoštevajoč Odlok o omejitvi gibanja, mogoče le od 6. do 21. ure. Občane prosijo, da, v izogib gneči prihodnji konec tedna, obiske grobov opravijo pred dnevom spomina na mrtve ali pa po 1. novembru.

Oddaj komentar